Јас испитувам оти морам Конкретно овие испитувања ми се од посебен оддел, наменет за гастро и алергологија. Во Мк проверував во приватни лабаратории оти на дражавно немаа реагенси,па да не одам за Ск. Види на мене не ми проверуваат обично железо само, туку Феретин, па не знам што друго за железото, ама јас имам индикации. Зошто ти би проверувала на пример за некои работи кога немаш индикации? Димери не ми проверуваа. И ова не беше заради бременоста, туку поради сосема друга состојба. Туку протеини под граница ми се? И секогаш ми се такви.
Низок витамин д придонесува до појава на автоимуни болести,мораш да пиеш суплементи постојано на маслена основа,и тоа повисоки доза.Консултирај се со имунолог или ревматолог,посебно во бременоста ти треба витамин д.Јас пијам веќе 3 години од 4000 постојано секој ден,и уште не е нешто значајно качен.
Bev deneska na kontrolla posle sto zavrsiv sumamed za slag i nemam veke slag ama grloto je se zatvoril tuku uste piveke se skratil. Sega sum so 1.5cm cerviks i utre ke me primat vo bolnica lele ke poludaam. Aj ve molam nekoj sovet ili bilo sto oti vo mnogu losa sostojba sum
Јас имам веќе автоимуна, затоа е и низок. Пиев едно време, ама еве прекинав. Што убаво си бев дисциплинирана на почетокот. Јас сум на гастро, немам ревматоиден. Добив насоки за терапија, ќе видам баш што ќе ми дадат.
Da 10 dena piev sumamed zaradi sludgot se dvizev samo za vo wc e sega sludgot go nema ama kanalot ne se zatvorel Daa utrogestan i magnezium pijam od pocetok i sumamed piev nemase nisto ni sludge ni infekcija ama kanalot skraten bese za 6mm sega mi e 1.5
Не би знаела што да те советувам. Навистина е неизбежна хоспитализација затоа што грлото е прекратко, а бебето премалечко. Верувај им на докторите знаат што прават, пробај да останеш смирена и со позитивна мисла. Со лесно.
А серклаж нели спомнуваат,со лежење строго можеш да успееш.Не се нервирај,не седи само ич да не правиш притисок на грлото и не стој ,не се наведнувај,мачно е,ама мора така.
Да, пијам витамин Ц од 1000 пошто пиам и таблети за железото. Ќе пробам се, на мене и пред да останам бремена ми беа малку воспалени ама сеа ептен.. Фала Ви многу на советите
A Dali nekoja od vas praela serklaz vo remedika sega skoro ds mi kazete kolku e? Cudno mi e oti mi rekoa deka ke treba da me primat eden den napred da zemam nesto infuzii pa krvna slika pa posle moze 2-3 dena da sedam tamu. Pa od sto se paniciv ne ni prasav kolku ke kostat.
Ќе барам, да поминам и јас на скринингот, секако матичнава ме тера пак да направам крвна слика. Чудно и било што имам високо железо и анемија. Мене секако ништо ме ми јасно, така да ќе направам следна недела пак како што ми кажа.