Верувај ми после пораѓај нека му ја мисли татица Ќерка ми ко ми беше во стомак мислам само на него не реагираше, ама затоа еве 10 години душа му вади Сега пак носам девојче, на мама и дада се радува, а тато стави рака мислам дека не диши...ама па веќе си знае нашиов што го чека
Posle 2 casa najkasno. Jas prosla nedela pravev brisevi i za eden nemaa reagensi na klinika, pa go odnesov vo avicena i tamu me prasaa vo kolku casot e praven brisot zaradi toa sto ne smee po 2casa da se nosi.
Mojot prvo mi zimase 500 za eho, 300 za brisevi, 200 za vaginalno eho, pa duri i naplakja koga ke se pogodev tamu na pregled, ako trebase da me bocnat so depo, 100 denari. Sega e poskapeno se za po 100 denari. Bukvalno se. Ne mi e jasno zosto nekoi naplakjaat a nekoi ne.
Мојата матична за се живо ми наплаќа, 500 преглед, дури и потврдата за клексани што ми ја дава 100 ми ја наплаќа, барав фискални ама нели " расипани им се" апаратите!
Затоа што некои се заштитени како бели мечки и индпекцијата е глува и нема за нив,а некои нема кој да ги штити и си тераат по закон, т.е. за бремени не наплаќаат. Инаку и мене ехо ми е 500
Аууу уште тоа не ми кажале Па на таа потврда пишува дека кај нив си ги примала клексаните ако не се лажам, а верувам дека не одиш да те боцка сестрата таму секој ден така да услуга им правиш
Прегледите ги наплаќале зошто 3 бесплатни скрининзи ни следуваат во бременост. А ние одиме на месец. Мене првиот скрининг не ми го наплати во 12 недела, а други прегледи по 300. Ќе видам сега за 2 недели втор скрининг дали ќе наплати.
Bozeee i za potvrda 100 cccc nareden pat reci i moram da pokazam fiskalna na mm, ne mi veruva deka mi naplakjate da im vidis reakcija. Lele ne mi se veruva ccccc
Ма сама си се боцкам 8 месеци веќе, се живо си наплаќа сестрата, одам на месец дена, до сега ни еден скрининг не ми правела она нит па сум имала нешто бесплатно, а башка што и секој пат од такт ме вади. Ама ај уште еднаш ќе идам и толку ќе и биде.
Мојов матичен до сега ми нема ништо наплатено. Пари само давам кога испитувам крв и урина и таму платам само 100 денари.
Мене за брисевите во 12 недела ништо ме ми наплати ни за скринингот. А сега 300 денари. Само за рака што ги зеде, па јас пак државно ги носев за резултат. Дали дека кпнтролни па ми ги наплати. Ама ќе му речам на матичниов баш наредниот пат,пошто он од канцеларија не излага, ова сестрите секогаш ми наплаќаат и парите одма в џеб ги ставаат. Сакав да и речам денес на сестрата ама ајде баталив и онака ме изнервира што не ми даде упат за црп еве за кр слика и урина црп немаш потреба.
@Bibi_23 ист случај со крвнава слика и јас. Хемоглобинот намален, еритроцити зголемени, железото супер. Деновиве ќе го прашам матичниот дали треба да земам нешто плус.
Јас вчера бев кај него, секој понеделник е таму, за други денови незнам. Следи на мој термин кај и да е деновиве ќе пуштат термини за кај него.