Мене мојата ми наплати 100 денари и за потврдата дека ми отвориле боледување, што ми требаше да ја покажам на работа. Едно испринтано ливче со потпис и печат Страшни се со цениве. Туку треба да испитувам хормони за тироидната (ради висок притисок) и за жолчното ќесе (ради камења). Претходно испитував на приватно, а сега матичната ми рече дека не можела да ми даде упат за на држано за нив, туку требало да барам кај кардиолог и од гастро. Ај да беше еднаш, ама секој месец ќе треба да трчам на овие оддела зашто мора постојано да се следат хормониве кај мене. Ми рекоа дека матичниот гинеколог како специјалист би требало да може да ми даде упат за ова (покрај упатот за стандардна крвна слика), да не знаете дали стварно е така или само на мојава нешто не и ги давало во систем?
Devojki ova deneska mi se pojav na racete, mali mozilcinja me cesaat a koga gi cesam posle me pecat mnogu i se prat crveni. Da ne znaaete sto moze da e ? Od ladno ne veruvam pti ne su izlezena 2 nedeli od soba pa stvarno se zagriziv
Леле тоа па сестрите се што знаат ми иде да ги фатам за коса некој ден да не знаат што ги снашло. Инаку договорени си се они со докторите, ако не излегува од ординација тарифата сите си ја знаат
Пробај намачкај се со крема од невен или пак со некоја крема за смирување на црвенило на кожата, може да е и од сјај за тањири (обично мене така ми се прават рацете од сјај за тањири од оној АБЦ). Ако имаш земи ја Здраве кремата една малечка што е за бубулици од таа треба да помине. Обично јас се мачкам со крема од невен и ми се смирува
Ќе отвориш на мој термин, на трансфузиологија и ќе видиш таму Др Јани и ќе се јавиш на оппшт матичен да ти закаже, од прилика од 7-10 во месецот пуштаат термин. Ако не заборавам да видам ќе ти пишам кога ќе има.
Devojki pred poragjaj smee da se pie nesto protiv bolki? Na pr paracetamol, spazmeks ili neso slicno? I dali imaa efekt ili mora da se istrpat nepodnoslivite bolki?
Мене пред да останам бремена, мислев дека имам некој проблем со хормони и матичната ми даде упат, не матичниот гинеколог за на ендокринологија. Баш знам ја прашав за одредена докторка, кај неа сакав да одам, ми кажа нема уште пуштено термини и ми даде приоритетен и видов на мој термин кој ден е и си појдов кај неа. Така да не ми е јасно и со тие упати што прават, едни даваат, други не, кај трети е строго забрането.. Ко мислиш од шо сакаме одиме да се маткаме по клиники. И да се надоврзам, во извештајот докторката од ендокринологија ми имаше пишано контрола по месец дена или два не ме држете за збор, и ми стигна порака од мој термин дека имам преглед на ендокринологија тој и тој ден во толку саат. Баш ја прашав и матичната, ми вика на основа на извештајот прв шо сум била праќаат пораки.Искрено се зачудив.
Paracetamol mozhe jas Imam pieno negde 22 nedela mi kazha matichnata deka ne e shtetno ....e Sega kolku kje pomogne za bolkive ne znam....
Да. Ама сепак кетонал смееш на 8 часа по едно апче не повеќе. Ако си во приватна побарај си епидурална, само тоа е лекот
Za vo bremenost znam deka smee ama za pred poragjaj kolku ce e efikasen i dali e preporacliv toa prasuvam Vo drzavna ce sum, mislam deka kaj nas ne davaat Pa neznam zatoa i prasav dali nekoj voopsto znae...
Мене ми ставија венски спазмекс како што се сеќавам и со првото и со второто кога бев веќе со првите појаки болки.
Не дека којзнае колку ми олесна да ти кажам искрено Првите болки се трпат без ништо, ама понатаму појаките кои се на пола минута, минута, само епидурал сигурно ги олеснува. Немам искуство со епидурал.. Со првото јаки болки имав 9ч, од кои 6ч на пола минутка ми беа и незнам ни јас како издржав Со второто по 3ч јаки болки завршив царски. Апчиња џабе ќе пиеш само. А спазмекс мислам на сите дека ставаат