Мене па ми е кажано прво витамин Ц, чекам 30 мин, па тотхемата ја растворам во малце вода (не во сок од портокал) и чекам 1 час до оброк.
Ti rekov deka ke polozis so 10ka super e mila cerviks, nemas prostor za paniki, gali si go mesko i uzivaj do kraj ❤️ A slikicka ima li?
Јас бев кај него на втор скрининг, без врски и со закажан термин од матичната, не е нешто многу зборлест, ама гледа се на ехото убаво. Дури и поубави сликички ми направи од бебето него во Систина.
Само што се вратив од контрола, 18та недела и еден ден сум, двете ми се 240 грама, 19 см, стари 18 недели и еден ден, машко и женско. Ок ли се, таман, читам секаде различно пишува а докторот само супер супер одлично ми вели. Вашите оваа недела колкави беа, колку е просек оваа недела да биде бебето?
Мешковци да прашам случајно некоја од вас да не имала некој оперативен зафат со локална анестезија за време на бременост? Знам дека се ни е забрането, не па анестезии, ама ме интересира да не имала некоја такво искуство
Локална анестезија е забранета само во прво тромесечие. Јас имам закажано на забар зафат со локална во 6ти месец. Прашував и се консултирав, секако на крај се е избор. На пример косата не ја фарбам, ама за анестезија ќе ставам.
Да ве прашам женски...Така имам потешкотии да спијам, па ноќеска кога се вртев од една на друга страна, како менструална болка ме фати напред долу ниско и грбот. Кратко ептен минута-две траеше и прекина. Ви се има случено на некој, нормално е ваква болка? Инаку ова во 31ва недела.
Не знам ни јас. Дека спомна матичната врски,па и овде барам искуства, слично пишува за докторов.. Ќе одам така со упат,ваљда ќе имам среќа
Zdravo trudnici ako moze sovet,vtora bremenost mi e 10 nedeli sum bremena vo prvata bremenost nemav takov problem denes na rabota naednac pocnaa da mi bucat usinata ne mozev da se mrdnam kje se onesvestiv mi se stemna samo sednav cela se propotiv ziva voda stanav,mislav e od pritisokot go merivme bese vo red posle pak isto zemav cokolado i pak isto,si dojdov odma na maticen leker me bocnaa za seker izleze 5,6 so izedeni dve cokoladi i ispieno gaziran sok maticnata rece valda mi e bil nizok sekerot dali moze da e od toa? Fala izvinete za dolgiot post
Мешиња ај ве молам за мислење. 25та недела сум, железото ми е 16ка, ама хемоглобин 97, исто намалени еритроцити, хематокрит, rdw, лимфоцити...(не многу намалени но сепак под граница) Препораки, слични искуства?