ooo zenski mene mi sepojavi hemoroidi ve molam ako znajte nesto da mi kazite da mi pomognite oti nz sto da pram jas i kaj da se obratam
Za hemoroidi ima mast vo apteka modoleks. Ako nemozes da kupis odma stavi pavloviceva ili nekoja dr krema samo da ne e suvo zosto boli
Socuvstvuvam so tebe,ovie nekolku dena go imam istiot problem Po preporaka na trudnica so vakvo iskustvo a plus i farmaceft zamev mast HEPATROMBIN Ha! So poveke higiena i 2pati na den od masta zivnav malku!Inaku neznam do kaj si so bremenosta ama mastite za hemoroide znam deka ne se preporacuvaat vo prvo tromesecie.Probaj i maslood kantarion da nanesuvas nekolku pati so pamukce
За хемороиди, задолжително редовно миење,неколку пати во денот со млака,накај ладничка вода,без никакви купку,сапуни.Потоа местото намачкај го со нешто мрсничко,убаво ти рекоа со павловичева маст може или ако имаш вазелин.Штом е мрсничко нема да ти создава болка при триење.....
Da preeska mi se javi mi rece utre da odam obavezno, no me interesirase nekoj da ne ja znae bskterijava, kolku e opasna... Aman vekje so bakterii, za 5 nedeli treba da se poragjam, a nikako da se otarasam od niv od sam pocetok...
Eve i jas pijam Pancef za bakterija vtor pat.. i eve da ja snema sega za sega....so ako pak se poja i vo 9 ? vo opasnost ke bide bebceto.......amo ne mi e jasno za brisevive sega, nekoj pravat komplet...nekoj ne.....pak da prasam kaj ginekologov nezz.....
Jas mislam deka komplet brisevi se pravat 36ta nedela, mene mi napravi porano zatoa sto si imav problem, a sigurno kje pravam uste edni za nekoja nedela..
mene vo 35 -36 nedela mi zede brisevi za vo mikrobiologija i mi izleze kandida i nekoja dr bakterija pa pijam apcina vaginaalni stavam i mast za nadvoresna upotreba... drugi brisevi ne mi zede
Po tel mi spomna doktorkava Sumamed, valjda toa se antibiotici... Sega citav na net za ureaplazma i mozno e i mm vekje da ja ima, taka da i on kje mora da pravi ispituvanje, sea vrska neame kaj treba da odi, da ne znaes kade pravat brisevi?
Јас правам во Систина и сигурно таму и за мажи прават,ако си за приватно,јави се сега,информирај се....незнам каде прават на друго место.
Јас колку што знам во 36 недела се прави само брис за стрептокока.@ivanushkaa ,во деветти ако се појават и да нема време за лекување, Др.ставаат антибиотик преку инфузија,така да,си имаат тие предвид се,ќе средат....
Daj boze da bide se dobro....malku sum zagrizena.....so ova bakteriive :/ mi rekoja moze da predizvika pukanje na vodenjak, ne daj boze:/ daj boze da se otarasim od nea i da ne se pojavi pak, ma da uste pocesto ke ispituvam od sega natamu urinokulutura, a brisevi ke im recam se sto moze da se zeme vo 35 nedela.....
Mariz nema potreba maz.ti da pravi naprazno pari ke davate cim ja imas ti ja.ima i toj so sumamed ke pomine epten efikasen antibiotik e. Ako veke saka brisevi da pravi idete avicena poevtini se vo sistina.i pregled naplakaat izgor e.
Ве молам некој со вакво искуство дали има ? Правев TORCH тест , значи не сум бремена , но планирам бременост . Се е во ред освен резутатите од цитомегало вирус и херпес . Еве ги резултатите : Citomegalovirus IgG >>>резултат РЕАКТИВЕН (3.59 S/CO) Herpes 1+2 IgG >>>>>>резултат РЕАКТИВЕН (26.7) Дали тоа претставува проблем ?
Pa toa i procitav na net, deka e prenosna i sigurno ja imame i dvajcata. Mene maticniot gin kje mi prepise sumamed, a nego mora negoviot maticen opst lekar taka? Ili kje moze mojava da ni prepise za dvajcata?