Е да како што спомна членката,јас медицински јаглен пиев после тоа. Не пишува ништо за во бременост консултирај се со лекар ја на своја рака си земав.
Дали некој почнал со прво цтг кај докторот што ќе се пораѓа во 37 недела, или мора од 36 да се почне? И дали матичниот на некој му правел цтг, на пример кога земал брисеви во 36 недела ?
Здраво, дали некоја трудница скоро носела брисеви во центар за јавно здравје и дали знае дали ги имаат сите реагенси?
Јас сабајлево се тестирав за корона...каслањето никако да ми помини...па плус и малото дома си го префатив..еве го со растеле нос, ќе си пукнам од мака, кај цело време пазење и сега пред крајот корона да се фати. Резултати после 2 и пол па ќе си почекам во неизвесност некој сајт. Дојдов, се пожали тро да ми олесни. Денес 34+2.
Јас сум 28ма па цело време се стврднува. Ќе се испапчи таму кај шо мрда бебево баш како топка , држи минута и пушта. Пијам по два магнезиума од 400 мислам дека нема ефект. И на лекар одев неколку пати тоа било тоа, само да сме внимавале да не се на правилни интервали.Мене ми почнаа од 16-та недела. Еве два дена имав по 2,3 пати , овие денови 10тина пати ме фаќа. И цервикс мерев, навистина незнам ме нервира и мене и матичната и во ремедика ми рекоа со второ почнувале порано и биле поизразени. Ставам и по еден утрогестан навечер .
И кај мене се беше во ред со цервикс 4 цм , магнезиумот не помага а и ништо друго не ми дадоја да пијам , некогаш по долго ми стои така стврднат …се надевам ништо лошо нема да е утре влегувам во 31 ва недела
Јас и за првото имав така скоро цела бременост, некогаш ко ќе бевме излезени морав да застанам од што ми се стврднуваше стомакот многу. Се породив царски на термин, со долг цервикс, да ме оставеа ќе терав уште две недели сигурно така што нема врска со предвремено породување. Дури се на неправилни интервали и не се болни, не е страшно.
Во 6та недела, сега на ехо не се гледа. Само со бета хцг преку крв може да се потврди за сигурно. Честитки
Од дехидрираност се појаки. И јас бев и тогаш и сега дехидрирана, дури не се онесвестив пред 2 недели и почнав од страв сосила по литро и пол барем да пијам.
И веднаш да појдеш ќе се потвтди бременост. Мене ми доцнеше 2 3 дена кога направив тест, па одма понеденикот појдов, се виде рана бременост.
Кажи чаре како да пијам вода Јас солена храна воопшто не можам да јадам дури и да нема ич сол ќе ми е вкусна Тогаш кога испаничив кога ми се стврднуваше интензивно пиев по литро и пол две, сега не бива ми се враќа од желудник водата ми се чини Матичната исто ми рече по 2-3 Л на ден МОРАМ
@eli25 и мене ми рече морам по толку, ама од литро и пол шише повеќе нема шанси. До мене го чувам шишето и по малку цел ден така пробај да ја гледаш до тебе и по некоја голтка, и мене ми се лоши ако се напијам повеќе наеднаш.
Совет од доктори, дека ако ја ставиш во некоја интересна чашка/шише водата дека повеќе ќе пиеш... купете некоја интересна чаша (посебно со цевка тие што се) може навистина да делува, викаат дека психолошки те тера повеќе да пиеш течност
Mene po 1000 Edno e sto vikaat, drugo e sto pravat. Tee pravi budala u zdrav pamet i toa e toa... Tie pari sto gi zemaat se nacrno. Maz mi znae da se na pravi budala ama sto deka, ednas i barase fiskalna rece deka nema, ednas i barase posterminal za da platim so karticka i toa nema hahahaha. Za majcina kniska i eho ni naplati 2000, za brisevi i eho zema po 2000, mene neznam zas samo 1000 mi zemase za eho i brisevi, samo ednas mi naplati 1500 Vo mojot grad maticnata raboti vo drzavna bolnica kaj sto mi naplaca Na vrata i stoi isprintan list deka raboti so fzo i deka sve e bespari, a pozadi vratata e dr moabet... Baska si platil skrininzi kaj daleku iskusnite, baska kaj maticnata