На интернет мислам пишуваше 40мг ама не ми е логично препаратите што ги даваат се над 100мг по капсула и плус пренаталните витамини и плус исхрана. Мене ме загрижи малце тоа и престанав да земам железо плус.
Јас со пренаталниве и додатно што сакам да земам ми се собира вкупно 50мг на ден. Би требало да е таман
Мислењата и меѓу докторите се поделени на темава, ама ние сепак решивме да зачуваме. Не дај боже да треба да се употребат, ама подобро да стојат, па нека трпи некој годишен одмор за таа сметка ) За првото не бевме во можност, но ни рекоа дека компатибилноста за братче/сестричка е околу 90%.
Јадете мајонез? Ептен ми се пријаде, а со години немам јадено. Знам дека ради јајцата не се препорачува.
Јас никогаш во живот не сум јадела, ама после 3тиот месец станав опседната со мајонез, мислам артериите си ги затнав. Ништо не ми е, а и се е пастеризирано, така да касни си.
Аха во таа смисла Си реков што е сега со јајцата, плус Велигден иде, омилени ми се тие со зелена салата.
Па сигурно нема да јаде домашен мајонез,купениот е пастеризиран нема опасност од јајцето доколку е нормално чуван во фрижидер по отварање.И мене ми се јаде ама престанав да купувам,зашто кога има дома го јадам а и син ми јаде,вака нема полесно е.
Сакав домашен да правам, со јајца, сол, сенф и маслиново. Дека поздрава варијанта. Ништо, секако полесно е да си купам хаха
Има еден куп алтернативи за здрави намази,зачлени се на фб во групата здрава храна здрави деца,има многу креативни мајки и интересни рецепти.
Си правам јас намази, ама немаат вкус на мајонез. Едино што ми иде во глава е да направам намаз од варени жолтки, сок од лимон и маслиново.
јас не јадам мајонез, ама првите три месеци од бременоста бев опседната само мајонез ми се јадеше или правев сендвичи со мајонез или помфрит со мајонез
Cupinja neznam Kade da go postavam prasanjeto Ako moderatorkite smetaat deka e za vo druga tema neka go premestat... Trudna sum 6 nedeli I 6 dena.SE e vo red slusnavme I srcence, imam krvarenje I primam terapija Dabroston. Krvarenjeto e minimalno ne e strasno. Dabroston pijam od ponedelnikot vednaa stom mi bese konstantirana bremenost. Ponedelnikot imase I krvarenje maticniot vide I na exoto nisto strasno me klade na miruvanje strogo. Bevme nie I plodnost da vidime tamu ne vidoja na exo SE e vo red krvarenjeto vo matkata nema . Mi rekoja mozam da SI funkcioniram normalno bez da SE zamoruvam, da ne krevam tesko da pravam Po Mali prosetki I slicno I da odmaram koga ke SE osetam umorna. SE e vo red krvarenje minimalno kaj nekoj zeni bilo normalno. Prasanjeto mi e Po kolku Dena Po primanje terapija so dabroston prekinavte so krvarenje? Kaj mene e mnogu minimalno Po nekoja kapka , site mi rekoja da ne SE sekiram ama mene sepak mi e strav. Na kontrola sum vo cetvrtok kaj maticen. Izvinete so ne pisam so makedonska podrska od telefon sum
Цервикс 28 во 21ва недела ОК е? На скрининг ми рекоа и постелката дека е малку пониско, ама ништо како мирување и лежење. Дури во 28ма недела да го проверам пак. Што мислите? Има некоја слично искуство?
Малку е скратен, мене ми беше толку првиот пат кога ми мереа во 19 недела бидејки имав болки, помалку заморување,повеќе мирување...ако ептен ти е шубе појди и порано нека ти го измерат повторно. Јас не си ја сватив сериозно препораката за повеќе мирување па по 2 недели ми се скрати уште некој мм и од тогаш сум на боледување со стро