Потребно е да се одбегне бременост при присуство на овие инфекции. Многу е важен твојот IgM статус. IgG покажува дека ти си ја имала некогаш инфекцијава или имаш имуност, па најверојатно имаш антитела за истата, па се додека IgM е негативен тогаш е добро. Доколку имаш и позитивни IgM вредности тогаш значи дека болеста е актуелна. За деталите секако посоветувај си се со стручно лице.
Правев анализа целосна Torch test , во резултатите ми го пишува само IgG , za IgM не пишува ништо , дали треба накнадно да направам некои анализи , или ?
И јас имам правено Torch test. Кај сите резултати под IgG стои позитивно или дека ми е потребен дополнителен серум за да се покачи, а автоматски до него стои и IgM вредноста која е негативна. Кај сите останати освен херпесот стои IgM вредност.... Таксоплазмоза, рубеола и ова третово имаат негативни игм вредности, што значи телото има антитела и нема акутна инфекција, што делува добро. Со разлика што рубеола и таксоплазмоза никогаш не си имала, а најверојатно другава инфекција веќе прележана/излечена но сеуште постојат антитела. Најдобро да ги препрашаш таму акде што си ги правела анализите. Според мене без втората вредност не е целосна истата бидејќи баш IgM е клучното.
Ke treba tvojata., zasto od novo opstive maticni ne smeam sumamed da prepisuvaat, bar taka bese do pred nekoe vreme mozes da prasas . E sega toj sumamed na krka e poskap, ama ima negova zamena mene mi go predlozija vo zegin pomalku od 200 denari bese zamena za sumamed t.e istata sostojka azitromicin samo od drug proizvoditel pa mozete i toj da go zemete za nego dokolku ne ti go prepisat. Vazno ne se sekiraj mnogu trudnici ja imaat, bitno e da se izleci pred poragaj za da ne se prenese na beebceto
да беше девојче можеби ќе речев греши ама за машко да му се превиди куре незнамабе ајде какво и да е да ми е живо и здраво само што да правиме бог сакал машко
Јави се @Bufi те мислиме! Којзнае од кога се мази она со бебушка, нормално дека нема време да пише. Се радувам!!!
Моја другарка,колешка и братучетка се на крај од бременост,на сите три во 35 недела им земаа само брис за стрептокока.Најверојатно секој гинеколог си има свој начин на работа,ако смета дека треба да земе и др.брисеви, ќе земе.Нас ни останува да си чекаме од контрола до контрола ,да си бидеме добри и да си следиме упатства од специјалисти и да си чекаме да дојдат живи,здрави,бебчиња.
Девојки ако има некој што се разбира бе молам да ми пишете што од прилика значат вредноститве ,сега ги земав резултатите од ддимерии и ф-ри на хемостаза а дури бечер во 7 30 сум на контрола па неможљм да дочекам кај ддимерии пишува 652,хематокрит 35 број на тромбоцити287 а вредностите се (150-450)-валјда тое е добро колку јас се разбирам?
Здраво ,ме интересира дали некој има искуство со докторка Гордана Петровска, со пораѓање кај неа и општо во Систина?
девојчиња да ве прашам може некоја повеќе знае, во тематљ за поддршка изгледа немаме искуство. Дали утрогестан одат на рецепта?
Ne odat na recept kolku sto znam....jas privatno gi kupuvam, malku skapicki ali se sto treba ke pravime pozz so lesno....
Нормален ти е резултатот. За ддимери нормална вредност беше, ако добро се сеќавам, до 1200. Сепак ќе видиш на лекар што ќе ти кажат, не се ослонувај на нас од форум
Јас закажав во авицена за следниот месец. Ми рекоа со упат од матичниот 39 денари. Само долго се чека во авицена, а во адриалаб е побрзо, само незнам колку е.
јас ги зимав на рецепта ама апчиња а братучедка ми користеше вагиналетки утрогестан и ги зимала без рецепта неколку пати потоа и побарале рецепта е сега дали ја променила аптеката од кај што ги зимала незнам. секаде работат по свој правила