Кога бев така во тие месеци си носев труднички гаќи,над стомак.Некако поудобни ми беа. Мислам во сара фешн имаше. Сега уште мал ми е стомакот поминувам со обичните само 1 бр поголем. Здравје за месец два ќе сменам Прслук не носам, таков со жици. Носам од оние како беби дол или спортски градник, зашто страшно ми смета обичниот прслук периодов. Ептен таков облекувам ако одам негде.
И јас сум иста не си сама едвај се трпам во сопственава кожа тек сум 6ти месец, само нешто ми смета и само се жалам, исто прслукот ме режи, гаќите ме стегаат, препони ме болат, кичма ме боли, неможам да дишам, тешко седам, тешко лежам абе со две раце ќе потпишам за царски штом влезам 9ти а баш имам страв од царскиот
Гаќи што си ги носев пред бременост,под стомак, прслук не носам воопшто освен за посебни пригоди јас очекував некако поголемо меше ,8ми месец а од сабајле ми е ко да сум само прејадена
Јас носам високи гаќи ама и тие ми сметаат. Прслук обичен ако одам негде, дома никаков. Градите ми се огромни, отечени и болни, ареолите темни и зголемени, а ко да почна и колострум по малку. Не знам дали е само до мене ама јас и облеката не можам да ја трпам, ноќе во спиењето и пижами вадам, се ми смета на кожата. Може е до сува кожа, може хормони, не знам в лето што ќе се прави.
хахаха ја се жалам повеќе од тебе еве сведоци имам тука гаќи ми се поудобни под стомак. Прслукот ме притиска на желудник така убаво да некогаш јадењето ми се враќа
Девојки знае ли некоја да ми објасни што значи следново: “Постелка на преден ѕид со нехомогена структура, со неколку големи лакуни и централна инсерција на папчаник.” Бев на втор скрининг кај Петрова и после прегледот го прочитав ова на извештајот и не знам за што се работи, она ништо не ми спомна, се надевам се е во ред?
Ako ti e za poevtino da pomine po dobro ti e da si zemes clexane bidejci refundiraat 70% a fraxiparin ni 40% Jas koga zemav clexane 60 inekcii(bidejci se bocka 2 pati) placav okolu 15.000 a mi refundiraa okolu 10.000, 11.000 tocno do denar ne se secavam kolku bese. Isto fraxiparin koga zemav 60 inekcii mi refundiraa okolu 5.000 a dadov 14.000 mislam Nisto ne znacat 250 denari. Ama toa ti e 250 denari na den ili moze i 500 ako ti prepisat po 2. I te kako ce si ides da si baras refundacija. Inace na ginekologija ce ides ce baras izvestaj i so toj izvestaj vo apoteka ama svekako mora i maticnata da ti dade recept i izvestaj deka gi primas.... Kazi i deka ako ne ti dava deka ce ja smenis i cao prijatno
Димери и хемостаза да провериш ако немаш проверено. Нехомогена структура на писателката со лакуни се јавува ако се покачени тие. Инсерција е вметнат, централно вметнат папчаник.
Matkata se rastegnuva normalno e. Se siri matkata, nisto strasno Jas istite gaci si gi nosam sto gi nosev i pred bremenost. Koga sum doma prsluci vadam, toa strashno me nerviraat. Od koga sum ostanata bremena 3 pat menuvam golemina na prsluk, samo mi rastat Vo odnos na alista se nosam i pred da ostanam bremena edinstveno sto imam kupeno hulahopki i farmerki za trudnici
Хахахах и јас цело време викам прв ден во 37 недела одам царски да ме решат. Исто 6 месец, офффф кај се уште 3
Мамички ве молам за совети. 12 недела сум. Брисеви чисти, уринокултура- нема бактерии, ПХ вагинално -одлична. Бременоста уредна. Но при земање на микробиолошки брисеви матичната ми кажа имаш бело прање мора вагиналети полигинакс, сигурно е инфекција зошто и на чепкалките за брисеви имаше и крв. И крвта значело инфекција.Брисевите излегоа негативни, докторот од приватна болница(кој ми ја следи бременоста ) рече нема потреба од вагиналети. Ми е страв да не им се случи нешто на бебињата. Исцедок имам некои денови повеќе некои денови немам воопшто, инаку е со бело жолтеникава боја но да напоменам дека пијам и утрогестан 400мг. Дали исцедокот во бременост секогаш укажува на нешто лошо? И дали се безбедни подмивки со чај од камилица?
Дали бр.50 облека ќе му е точна на мојов бебуш за излегување од болница? Моментално сум 35та и на последен преглед пред некој ден ми кажаа дека моментално е 2800-3000г.
Земи си поголеми мој совет. Ем се памучни ем бебе брзо расте, а до породување имаш уште некоја недела
Јас ја родив 2800 ќерката, во тие поголемите шпихозни се губеше. Јас од после докупував 50ка, зашто многу големки и беа другите, а 50ка и беа баш таман. Јас би зела и 50ка и поголемки Би ги спремила двете, па кога ќе се роди бебе ќе им кажам на моиве дома кој комплет да го донесат.
Морам да те прашам, сега во оваа бременост имаш ли проблем со цервикс? Јас со првото имав 25 мм од 18та недела, не станав од кревет, па баш ме интересира дали секоја наредна бременост би имала таков проблем или не мора да значи. Вака од искуство што сум прашувала и читала обично се повторува тој проблем