Jas proveruvav vo adrialab, so upat od maticniot gin me kostase 35 den mislam, povekje od 40 ne bese Ne se zakazuva, si odis so upatot koga sakas... Baska ne morav da sedam tamu 2h, deka blisku bev do kaj tetka na maz mi, kaj nea si pocekav...
Mamicki fala vi za odgovorot,ko sto rekovte vrednostite se dobri,krvta dobra,sinko raste i prilicno razmrdan Se nadevam ke prodolzi se vaka dobro
Od 15 do 20 mart treba da odam na ispituvanje za daunov sindrom, bi sakala da odam vo sistina, pa dokolku nekoja od vas e bila i znae da mi kaze kolku tocno ke cini seto toa, ehoto i priska mislam deka bese, i koj ginekolog bi mi go preporacale.
Devojki mene epten me fati,dali e grip ili nastinka neznam no za nikade sum,mi tec nos nonstop,zatnata sum celata,malaksana,odvaj gledam,pijam caj i parecatamol,drugo neznam sto da pravam,vie kako se spravuvate so nastinkite,nesto nekoj priroden tretman sto deluva da mi preporacate?
Priroden tretman KREVET, lezis pies caj, jades ovosje, jades supa zeska so limon i se toa vo krevet samo i cekas da ti e podobro a za nosot napraj si inhalacija so solena voda ili kamilica, ako nemas inhalator so legence po starski
Bella ако си затната обавезно инхалации прави си, по повеќе пати во денот. Јас на почетокот на бременоста кога се затнав по сто пати дневно се инхалирав и тоа со обично тенџере и пешкир, и жешка вода и камилица ставав. и се разбира чајчиња со лимон, супи, одмор.
Mesinja,sinko tolku simpaticnome klocka no sepak nesto me zagrizuva. Kako da cuvstvuvam pritisok na konecot od cirklazot.Toa e sekundarno pecnuvanje odozdola sto da receme tri cetiri pati vo denot go cuvstvivam i toa postojano lezejki. Denes mi zemaa krv za didimeri i faktori na hemostaza(cekame rez). Krvta so hemoglobin mi e dobra 120,CRP isto dobar. Intenzivnoto potenje samo vo predelot na glavata isto me zagrizuva.Znaci intenzivno!!! Bas vaka glava i vrat.
Fala vi devojki za sovetite,supa i caj pravam,a ova so inhalacijata nemam probano,e utre zdravje ke mora da se proba vaka nebiva,nastinuvav nekolku pati do sega,ama sega mi e najveke,
Јас правев приска во Систина и ме чинеше 3900 денари.Ти го препорачувам од се срце Др.Митко Ивановски,врвен специјалист и многу народен човек.Сум го препорачала на 4 мои колешки и сите си останаа кај него
Мешиња,јас со едно прашање денес-го осеќам бебчево ,ама не активно како пред некој ден.Два дена не осеќам клоцкање,удари,туку повеќе како се движи од едно на др.место,па ќе ми се зголеми стомакот баш на таа страна кај што се мрда.... Си велам дали постојано мора да клоца,пишете ми ваши искуства.
Јас на почеток бев настината,се како што ти препорачаа правев,за инхалации си купив инхалаторче 350 денари и секој ден по два три пати во инхалации со камилица,мн.има подобрување,пробај,носот веднаш ти се одзатнува,полесно дишиш
Јас не го осеќав едно 5 дена може, ни клоца, ни да ми се помести стомакот, може само маааалку тропкање што ми беше чудно, толкав бебуш а да не го осеќам... И бев на преглед баш ми дое време за редовен преглед и испадна дека се завртел надоле и ваљда поради тоа не го осеќав како порано...
I kaj mene e taka espana,ako ti e uteha,nekogas kloca,nekoj den e epten aktivno nekogas dva dena skoro i ne go osetam,pa pak le se razmrda,i sekojpat na razlicno mesto,eve denes mnogu nisko mi mrdka,mislam ke mi ispadne pa si go drzam stomakot so race,spored mene e normalno..
Се комплет,значи Др.ти зема ,мери вредности,те прегледува и потоа со тој документ те праќа во Авицена и таму си плаќаш 3900,во Систина не плаќаш.
Ви благодарам срцки сте,и јас мислам дека е нормално,ама сепак кога ќе сподели и друга искуство,полесно е Инаку знам @bella.s како ти е и мене ме клоцка ниско и јас се држам,бикам ќе ми падне
Kako proagja vremeto se pomalku ke kloca, nema prostor, glavno so dvizenje I istegnuvanje ke se javuva. Jas vikav "ete pak se ssunja niz stomakot"
Благодарам,а јас па цела ноќ не спиев,чекав да клоца,а тоа душуче си се поместуваше насекаде,џабе се секирав