Мене ми требаат фармерки за со пократките кошули и блузи, не ми е убаво да ги носам со хеланки. Дали има некоја купено од трудничките продавници, пример бутик Ева?
Вие што сте околу 30та недела имате некаков исцедок? Се осеќам како подмочана цело време. Водлесто бледо жолто. Можно е бешиката да ми пушта? Како би знаела дека не губам плодова вода? Утре сум секако на контрола, ме интересираат мислења. Немав проблем со ова во првата бременост, ново ми е, не знам што да мислам. Се изначитав сешто на нет, па почнав да паничам.
Леле стварно? Ја додуша имам(в) многу издржлива бешика, затоа се плашам да не е плодовата вода. Ова е иначе нормално вака? Да ти пушта бешиката по неколку капки цел ден? Вежбите се за во бременост или после бременост?
Јас од бутик Ева купив хеланки и туника. Не сум воопшто задоволна а не е ни воопшто евтино. Од пре мама доле во гтц хеланките ги изнаносев, секој ден ги перам немаат гајле. Другиве се ем проѕирни,ем конци висат на сите страни,катастрофа. Фармерки од Ваикики земав ама целосни со трегери, не се за високи жени,до под колена ми се направија . Факт е дека за трудници нема облека убава и квалитетна, ограничени сме до максимум во тој поглед.
Цела бременост имав таков воден исцедок, како подмочана бев. И јас исто мислев да не е водењак, ама водењак тече ко водопад, не запира. Најнормален исцедок е тоа во бременост, без грижи.
Не секој ден. Ама има денови кога сум утоп. Петокот бев на преглед а четвртокот баш имав влажни гаќи цел ден , дури и пижамите ми беа мокри кога станав, кога виде на ехото ноџето и беше баш на мочен меур и маваше таму Плодова вода рече дека ако е ќе знам. мирисит бил јак и течело цело време. Истото ми го кажа и во ремедика, дека и несвесно испуштаме урина, еднаш нели и јас ко тебе испаничив и бев на дежурен. @kristina.k јас земав од х&м ми донесе сестра ми и едни од ваикики, кои патем се никакви широки и крут материјал, не ми е пријатно во нив а и јас сакам да се постеснети. Гледам во ваикики има избор на бои сепак провери. Во Ева пак бев пред некој ден, семав две фустанчиња од тие на ФБ што ги рекламираат зирни ги памучни по 990 и едно пуштено црно бело кое патем беше 1590 и рече ќе ми даде 10% попуст и ми дала само 5% и баш ми требаа панталони, незнаеш какви никакви се а 1590 Пробав неколку пара , ластикот не ми беше ни до пола стомак /( Со еден збор ужасни. Фармерки не видов.Во другите бутици незнам како е јас Ева поминувам оти тука му е матичната на синко , да не се акам, инаку катастрофа се. Незнаеш едни хеланки 800 ден ги платив, какви станаа од 1во носење. И сега ми нуди викам не сте квалитетни. Такви биле сите, такви им носеле. ОК ама стави ги 200 ден не 800 Хеланки купив и од стружанка , 390 ден. ги исправ не сум ги облекла но убав памукот ми личи. Мислам дека ќе се погодат. Не скокна х&м инаку се ќе си најдевме таму. Од 11-та недела м’кнам двата пара хеланки од х&м шо ми ги донесоа по 12 евра, нити боја имаат сменето, ништо. Ако сте виделе убава тегет панталона трудничка, одма информирајте
Поевтино не е ама споредено со квалитетот се подобри, имаат поубави хеланки тоа знам. Друго не сум земала.
Ништо тогаш да не порачувам, нема ни број сигурно да погодам, а и за квалитетот ми беше повеќе зошто не се баш евтини. Баш немаме избор на трудничка облека, за првата бременост какви панталони ми донесе од Шведска на мм братучеда, само штета што не ме берат сега во нозете. Тешка категорија сум во бутовите - цела килажа таму ми оди.
Јас имав претходно и една операција на бешика плус, 10 дена катетар и толку е. И мене нон стоп ме мава бебе во бешика и не се чудам што е. Вежбите мислам после бременост.
Оноа жолтото што го објавија кимоно фустанче пред некој ден од Бутик Ева да не знаеш цена? Од Ваикики имам црни тенки фармерки, ептен уз тело, ама сепак се неудобни. Џабе, сите се за нигде фармерките.
Порачав пижами од тоа бутик за пижами страната на фб,стигнаа катастрофа,па уште со две дупчиња,ептен лит материјал,им пишав да ги вратам ми рекоа неможе,само замена ке ми пуштеле други,да знаете да не се излажете како мене.На сликите се убави ама бжвака за никаде.
Normalno e, i bebe si tezi i besika si pusta. Jas kako pomocana sum celo vreme, isto koga ke kivnam direkt na mienje odam, mi propusta i sekojdnevna. Koga odam po kontroli stavam obicna uloska
Незнам, јас земав од овие. Пиши им на ФБ ќе ти вратат, само скоро се е вискоза а на етикетите пишува памук Обавезно провери пред да купиш . @Eli23 Буњаковец доле до кам.
@kristina.k јас имав порачано две рака хеланки од Ева бутикот ... Цело време само ми се лизгаат надолу...ужас...едните за низ дома ги носам..другите црни ко за на работа ама нќич не ги бива...до врата не можам да излезам а не се познати...исто и фармерките од ваикики...цело време ги кревам..посебно црните.
Скроз исто. Де водлесто, де по густо и што викаш како бледо жолто. Некој ден повеќе, некој ден помалку, ама сосем нормално е.