Na brisevite bo 12 nedela mi najdoa vaginalno enterococcus, antibioticite se penicilinski a jas imam alergija na penicili osven vancomycin ali toj ne samat da mi gi dadat, prepissni mi se samo neo penotran vaginaliteti … ima li nekoj iskustvo ke se izlece li samo vaginaliteti?
Што користите за болки во грло? Ми дадоа во аптека на ESI некој безалкохолен спреј со прополис, но на упатството пишува да не се користи при бременост. Не знам дали воопшто да го почнам.
Би требало сите што имаат здравствено осигурување да осигуруваат и трудници, меѓутоа обично има одреден период откако ќе се осигураш за да се добие покритие. Ако звучни комплицирано, пиши ми во порака
Scriningot go pravev na GAK kaj dr.Dzikova ...losho sum napishala pogore ... papochnata vcrvca normalno ima 3 krvni sada , kaj nas 2 ... Chim nikoja ne pishuva , redok sluchaj e ... Apla se gledashe na utrazvukot ... samo mi kazaa deka pochesto sledenje na razvojot , za 1 mesec pak cel scrining , pa mozi pak da mi uklichat kleksani ... a tamn se otkachiv ...
Девојки, вие со покачен шеќер . Како се справувате со желба за благо и нездрава исхрана,газирано и слично? Не можам да издржам апетитот е огромен само сладоледи и пици сонувам ,што друго да каснам пак се осеќам гладна и незадоволна. А 8ми месец веќе, не можам само на јајца и интегрален леб да функционирам ми се јаде
Можеш чоколадо со стевиа, во Веро имаше и сладолед со стевиа, не беше лош, сигурно уште има одамна немам зимано. Тешко е знам ама ете со ова малце поминува желбата.
Во зегин имаше наполитанки, бисквити без шеќер. Вчера најдов во локал маркет колачиња без шеќер со какао. Протеинските пудинзи на збрегов и ехрман се без шеќер. Еднаш неделно си се частам од овие. Јас кога имав гестациски во 1 бременост, ми беше дозволено и сладолед Беше јули, август и си јадев по 2 топки и не ми го покачуваа значително шеќерот. Ама пиев и терапија тогаш може затоа бев полабава. Мене не ми смета зошто и претходно бев на валва исхрана, бели шпагети и макарони пример не ми се убави Лепчето диме без брашно исто го земавме порано , убаво ми е
@Dua! Мислам дека ти бараше термин за кај Јани, а и на другите што им треба има пуштено термини за мај.