Добар ден женски Пак денес крварење свежа крв ,па со малку кафеаво. Еден млаз и прекина. Зар има крај ова.. Ми се здосади да ви кажам искрено. Шеќер испитував кога испитував железо, пред некоја недела, не знам тој колку е важен,Дека не беше со пиење на таа течноста па мерење.. И ми беше на долна граница.. Не сум љубител на благо Сакам само сладолед
Мила, а сè е во ред со бебуш нели? Оти бе имаш така крварење, се нервирам што те читам. Инаку, за сладолед не ми збори, неќни шетаме со љубовка и знае дека сакам сладолед па од што му бил убав сакал и од мојот да проба, мислам ќе го убиев за 2 секунди. Најголем craving ми е, па и сега во бременоста ќе ми биди како што гледам.
Да, два пати дневно по 500мг. Баш се мислев да прашам дали да пијам 2 пати од 1000мг. Утре сум на преглед. Минатиот пат ,ми рекоа едниот хематом бил блиску до вагината и као затоа е можно да крварам. Ама на толку кафеаво течење овие неколку недели, верувам дека до сега требаше да го снема
Zdravo,nova sum na forumov,neznaev dali tuka treba da prasam za ovaa tema...jas sum skoro 32 nedela i maticnata mi kaza deka bebeto ima tecnost vo mozokot koja stoi isto ne e golema i deka ne e strasno ke se izgubi,isto i drug doktor mi go kaza istoto,no jas sum premnogu isplasena pa sakav da zakazam kaj dr.Dimcev vo sistina pa sakav da prasam dali imate iskustvo nekoj?
Бебушка е супер,напредна е за 5 дена вели докторката, ама со тој хематом не сум раат. Не знам во иднина каква штета може да направи.. Јас сакам домашен сладолед. Чекам да почнам да станувам и да си направам. Сега за сега со магнум од малина и чоколада се задоволувам
Пробај друг, може не ти одговара. Евентуално ако истовремено си ја сменила и драстично исхраната, може да биде фактор.
Мамички, има некоја од вас да оди кај др. Ана Марија Шпишиќ во Чаир да ми каже кога докторката е во амбуланта?
Заборавив и ми текна дека не ти реплицирав. Супер штом е така, кога се мора се мора. И јас морав царски, немаше шанси природно да излезе синко. Муабетот ми е дека кај нас вадат царски и кога треба и кога не треба.
Ти благодарам. Закажав преглед денес поручек, втора бременост ми е, во првата немав вакво искуство, се надевам ке биде во ред зашто не е обилно, сабајле само малку и еве до сега минимално. Едвај чекам да видам што ке каже докторот, сакам и да ме види, зашто со инвитро останав бремена.
Скриен шеќер може да се провери државно или само на приватно? Матичен гинеколог го дава упатот? И колку часа треба да бидам гладна?
Можеш на државно преку гинеколог.Последен оброк треба да ти е до 19.00ч.Земаат крв на гладно,па пиеш гликоза па земаат крв после еден саат пак, па после 2 ч уште еднаш.Лани правев во 28 недела.
12 часа претходно треба да си гладна, и за на државно може да ти даде општ матичен упат. Во Авицена можеш да си провериш и без упат, не е скапо, 400 ден е, ти закажуваат термин за неколку дена и таму си седиш. За таму знам со упат по 2,3 недели се чека, за на државно не знам точно
Мешиња правев крвна слика моноцити минимално испод граница, гранулоцити малку повишени. Може да е ова од забот што ме болеше до вчера, или пак типично е вака за бременост? Кај докторка сум дури утре.