Вистински гради кога ке доите ке видите што се. Мене ми се надуваа кога надојде млеко, ни еден прслук не ме собираше. Сега се исушија пак. Ти за себе можеш да носиш, не е забрането.
До каде си со бременост? Мене некаде 4 месец само што ми завршија мачнините почнаа главоболките. Неподносливи, секој ден по цел ден. Парацетамол и мене ретко ми помагаше. Одоговорот од повеќето доктори беше ако не е притисокот ништо страшно ќе помине. Мене уште толку ме фркаше глава од тоа Пробај со руска вода да истуриш на глава и да масираш ќе те опушти малце, друго чаре не најдов јас
Уште не стоиме, ама на прав пат сме. 3 броја за месец дена отидов нагоре и само мењам прслуци и еве баш денес и последниве ми се мали. Го соблеков на пат за дома, не дочекав да стигнам. Инаку и ја сум само стомак и гради, али како порано ми идеа под мишка и немав брадавици сега поише ми се свиѓаат. Дури се израдував што прочитав дека така ќе останат, ако не ми свиснат уште поише.. али отом потом. Ќе отвориме друга рубрика после пораѓај.
А ова волтарен гел смее да се користи во последни месеци од бременост, зошто и јас имам трнење во прстите посебно тие три, показалецот, палецот и средниот прст како дрвени ми се ко да не се мои…ако смее и помага одма го зимам
Јас се консултирав со матичната и докторот од систина двајцата ми одобрија. Прашај си за сигурно, ама да бараш волтарен, оти нудат замена диклофенак ама мене тоа не ми помагаше само волтаренот ме спаси.
Јас имав многу убави гради, округли и цврсти,ни преголеми ни премали,90б,ама го доев синко 2 години,ми се зголемија многу,и он многу цицаше,дење ноќе,не јадеше ништо, ми се направија стрии и ми се опуштија.После доење требаше време да се вратат бар малце во нормала,ама веќе не ми се убави како порано.Ич не ми е жал,имам здраво детенце благодарение на тоа,би доела пак здравје нема поубаво нешто од тоа.
За градите - моите, мали мали пркнаа малку сега, па ќе видиме до кај ќе тераат. Мм вика ејјј ко на Б. Павловска ќе ти станат! Аха велам, ќе почекаш за толкави Туку јас друга мака имам. Ме боли од лева страна стомакот на моменти, не сум била 2 дена по гол. нужда што не е својствено за мене и цел ден ми се спие дури на нозе неможам да застанам, ќе паднам мислам. Друго, цела долна вилица ми се воспали, секој втор заб ме боли мислам. Кога ќе можам забар да посетам? 8 недела од денес сум, петок на контрола да видиме пораснало ли топчето.
Така е, шала на страна и јас сакам да си го дојдам бебчето а за градите какви и да ми останат не е битно
Искрено нема да ти се допадне делот за крушки. Речиси 3 години цица и ожалостени се. За младоста. Кога ке секне млекото ке кажам какви ке биднат.
За арно нека ни е само ццц Не било лесно труден да си хах Ме исплашија болките малку, ама се олесни после па пројде.
Пробај со Парафинско масло за во тоалет. Тоа е масло кое не се разредува во организмот, туку само проаѓа низ него. Од кога го пробав, ми се среди метаболизмот.
Катастрофа бев во првите тромесечија и двете бремености. Првиот пат ова ме спаси : А сега немав баш време да си посветам и сами од себе си поминаа.