Супер, сеа полесно диши. Јас бев со плацентата така, до отворот на грлото на матката, малку покриваше. Се крена нагоре, не се плаши, одмарај си и треба да се среди. Даниела ја слушав дека е ептен стручна, ама малку самобендисана. И јас бев на трансфузија, всушност само што се враќам. Најдов откажан термин па идев да се боцнам, чекам резултати. Баш ќе видам, ако нема времиња, како ќе знам шо да правам?
Знам дека ти е тешко. Ама ќе помине и тоа. Мене сите ми велеа до 12,13 недела ќе ти траат мачнините мене ете до 16. Индивидуално е, може тебе порано ќе ти завршат. Која недела си?
Zdravo devojki. 29 nedela sum, bliznacka bremenost. Bolki vo dolen del na stomakot, sto prodolzuvaat nakaj vaginata i preponite, slicno kako menstrualni bolki i bolka ako nekoja od vas imala od slepo crevo... vaka mi e od vcera. Konstantno me tishti.... Piev paracetamol, zgolemiv magnezium ama gabe. Bev na lekar me pregledaa. Bebinjata se super, cerviksot e odlicen. Se siri karlicata i ligamentite i zatoa bilo ova. Preporaka bese da zgolemam magnezium. Ama boli bre, nemozam ni da lezam, nit da stojam, nitu da sedam.... Dali se imate sooceno so vakov problem?
За истово се паничев и јас.. Докторката ми рече да не читам сваштарии по нет затоа што тоа си е различна патологија за секоја пациентка. Доколку протокот низ крвните садови е океј (и твоите и тие на бебето) тогаш нема зошто да не спиеш на грб. Следен преглед прашај доктор за секој случај, да видиш дали во твојот случај прави некаква разлика или не