Побарај клексани во аптека Пановски и аптека Бисер. Претпоставувам во поголемите си прашала. Евентуално Ани фарм.
Имало едни нови инекции на Х, тие сега биле замена за клексан, клексани нема ми кажаа дека не им давало ни да нарачаат. Ќе побарам уште малку, ако нема ќе прашувам дали може тие другите
Арта Бина не се нафати за скрининг кај мене како за второ мислење за да се поклопат мислењата на докторката. Со изговор дека нее доволно стручна за проблематиката што требаше да се види има или нема. Така да нее баш за високо ризични бремености.
Немој да ги земаш тие ако се Инхива. Ги земав и немаа ама баш никаков ефект. Околу 100 денари една, ама и помалку течност имаат од клексанот.
Дали мислиш на XARELTO? Сопругот ги земаше кога беше Ковид позитивен во замена за клексан..со тоа што за 20 дена од 3500, на 340 ги симна ддимерите.
Во Пановски нема, после ќе одам до Бети и Виола. Некој имаше пишано дека имале во Пановски ама само Инхива ми понудија денес.
Најди број на интернет од аптека Бисер, јави се. Често наоѓам лекови што ретко се наоѓаат. Мада како што пиша @eli25 веројатно секаде е проблем. Да се едитирам, јави се и во аптеката во Ремедика.
Не се согласувам. Јас прашав човек шо им е колега да ми каже за двете мислење. Во поглед на стручност се исто. Но не се односите меѓу нив добри, се јадат народски речено. Можеби од тие причини не се нафатила. Арта е член во Комисијата за паталошка, претежно бремености води со ризик. Јас бев со дијагноза плацента превиа, затоа ја барав неа. А знам дека ако те почне едната од нив, другата не те зема, не се контраат. Неможе колешка против колешка да оди, нормално ќе те прати на др клиника.
Фала ти, ќе одам до Алпифарм подоцна. Обично гледам прво поблиските аптеки, па потоа и во сите останати барам.
Пишав и во темата за Утрогестан, но оваа тема е поактивна па ќе пишам и тука. Имам останато 3.5 кутии Утрогестан со рок 05/2023 и дали сака некоја трудница да и ги подарам.
Види сега мене ми даде доктор мислење и за Адамова од Санте како најдобра па не искочи така. Не е ради меѓусебните нивни односи туку несакаат да си сносат последици бегаат од одговорност. И кај мене специфична работата. Долго време поминав таму и плус прегледи на две недели ги знам како дишат. А и секој со различно искуство. Чист пример денеска кај што си била кај докторката она мене мие ја водеше цела бременост со максимална посветеност и достапна на телефон. Препоставувам дека е истата дека она е во четврток.
Попладне сум кај Стефанка на преглед секако и таму ќе прашам. @Mateas не ксарелто.Тие се таблети. Не го запомнив името ама искрено страв ми е да менувам друго
Ај баш пиши што ќе ти каже Стефанка, си пишавме на вибер и ми рече да одам на контрола ама малиот се разболе и скроз заборавив
Префина, мила, срцка е. Најдобра докторка што ја имам запознаено. Преместена е на споредниот влез на втори кат, да не луташ. Ако имаш претходни испитувања земи ги, темелна е.
Кај Марија Јосифовска или Јосифовиќ, како и да беше. Некогаш и од човек до човек, како ќе те прати среќата. Што да кажам.