Земи си го сипупот 15мл сабајле и навечер. Јас сега немам проблем ама на почетокот неможев со денови да одам во вц, по совет на докторот мој само сипупов ме спаси. Еве ти и содржина не е штетен.
Vo bremnost mutaciii ne se ispituvaat mislam , za toa treba da imash indikacii ili ne si mozela prirodno da ostanish bremena ili si imala spontani , ne se zamarah so toa ... A za kleksani dali treba ili ne , nit matichen nit genikolog , tuku transfuziolog toj ke ti kazi dali treba ili ne ...
Llelelel dushka za greotka , zemisi probiotik odma , site se dozvoleni vo bremonost , a ako imaat proven ... ke ti ja sredi sekoj den pijaj edno 2 nedeli i ke gi sredi crevata ... Jas isto bev , maka izmachiv
Утре одма земам, ова не се издржува веке, ке пукнам мислам... Се мислев и витамини да земам други со пробиотик ама некако фемибионот ми се погодени и не би ги менувала.. Ваљда може да се зема и пробиотик, нема да се многу таблети..
И јас имав таква мака и од доктор ми беше кажано дека може глицеринско чепче да се користи, а и Алкалакс чај исто.
Колку ти се д димерите? И јас проверував минатата недела, а тука некаде сме ми беа 1388, ама мојава е туш ладна, среќа боцкам клексани. Башка и времето глеам едно скратени ми вика ај бе тоа нормално така во бременост
И јас мислрв кај трансфузиолог треба, ама скоро кога бев трансфузиологот ме набрка. Со плачење си заминав. Не биле стручни за бременост. Немала таа како ехо да ми напраи, да види протоци итн.
Ама нормално е и д димерите да се покачени во бременост и времињата намалени, јас од почетокот имам покачени д димери, но протоците се супер бебе си е дури и напредно, ми рекоа нема потреба од клексани. Не знам зошто толку форсирате сите да примате антикоагулантна,знаете дека и тоа има свои ризици, тромбоцити намалени ,времиња скратени плус антикоагулантна ете ти крварење. Ако ви се во граници на нормала и протоците добри не гледам зошто да се боцкате.
Може чепчиња мене ми дозволи доктор ама рече не многу често да не станам зависна од нив. И појачај доза магнезиум, мене тоа и сируп најмногу ми помогна Која недела си? За напнувањето доктор рече до 30та недела да не се плашам, слободно да напнам ако морам. Јас цела бременост сум со тврда столица и без напнување нема шанси да идам
Епа не ни се во границите на нормалата. Кој нормален би сакал да дава 10000 за клексани месечно пример и да се боцка секој ден?
Па фала богу никој ама гледам дека и за 700-800 димери даваат клексани,работава малце излезе од контрола . Со над 2000 терам трет триместар , и Данева на ГАК ми рече засега нема потреба и матичниот. Мислам дека некој доктори претеруваат со терапии.
Д димерите ми се на граница. Матичниот рече нема потреба одма од боцкање клексани за неделите си супер. Да земам аспирин од 100 на два дена. Има некоја користено за д димери? Да сподели искуство. Овде некаде по мислењава прочитав за мутации ги земале а и прокрвариле, па страв ме фати искрено.
И мене истото ми го кажа превентивно 1 аспирин ама се исплашив бидејќи читав дека во 3 триместар предизвикувал крварење и не го почнав. Мислам дека @ShtruMfeticka имаше користено ако не се лажам? И така ми текна на тебе @ShtruMfeticka како си ? Знам дека беше во поодмината бременост,да не има нешто ново
А зошто испитувате мутации? Имате индикации? Јас почнав да се грижам, ниту испитувам нешто ниту пијам.
Мислам дека се испитуваат доколку си со индикации, фамилијарна историја на тромбоза, доколку имаш спонтани и слично. Пред да останеш бремена се испитува за да се одреди и да се почне порано со терапија.
Генетски мутации се испитуваат и после абортус (според Доктор после 3 повторувачки абортуси), па доколу има мутации следи терапија: аспирин, клексан, метил. фолна и тн, во зависност од мутациите.
Околу 800 - 1000 ама искрено во максимална доза мислам дека само лаксативниот ефект се осеќа. Јас пијам околу 700.