Здраво мамички. Пишав и во друга тема но и овде ќе пишам. Цела ноќ немам спиено, имам јаки болки, прво мислев дека е забот, поточно умникот зошто пола е излезен веќе, но погледнав на огледалото и видов дека непцата од левата страна ми се страшно воспалени и колку што видов и загноени. Ми имат покриено пола умник и од толку што имам јаки болки ме боли и левата страна кај главата. Ве молам кажете некој лек не се издржува, кај мака мачам со мачнините па сега и ова. Поздрав и имајте убав ден
Ти благодарам @Ivanushkaa ,и јас од памет се извадив,викам зар ќе се пораѓам еве сега каснав јогурт попара, и се напив магнезиум, па ги нема грчевите,уффффф и нека ги нема,ме потресоа... а во меѓувреме мм.ми вари камилица.... Инаку и јас заради мојата ситуација сум само во легната или полуседната положба.Исто деновиве почнав до продавница да се симнувам,и дека ием улежана,ем како што велиш паничарка, едвај чекав дома да се качам,веднаш некое непријатно чувство имам,ми тежи стомакот,и одма легнувам а како те прегледа Др.за грлото со вагинално ехо или со спекулумот.... Кога влегуваш во деветти?
Do sega maticnata so vaginalno eho mi merese i mi bese tolku nekade 4-5 sm. e sega poso od vcera sum kaj majkami na gosti otidov kaj ginekolog vo blizina sto e i taa mi merese so abdomenalno eho i ista bese dolzinata, znaci ne se skratilo ili otvorilo pojma nemam.....i posle pregledov se smiriv, poveke mozebi i psihicki mi bila panikata, a mazmi me ispokara da sum se pazela max do 9 pa posle vika kaj sakash ke ideme da setame i kupuvame
За така силна болка,треба да се напиеш некое апче,да не ја трпиш болката, е сега ,најдобро е да се консултираш со Др.зависи во кој период од бременост си,ќе ти каже најдобро што да правиш....
Ахааха @Ivanushkaa , познато ми е ова, прво за психичка база,јас му викам на Др.да ми види грлото ,а тој вика видов со абдоминално ехо се гледа, а јас викам не е подобро со вагинално,и познавајќи ме тој ме виде и со вагинално и вика се е ок,така се потсмирив,пуста психа....инаку ретко ме гледа вагинално,несака чепкање долу,на моја среќа Исто и за мм. кога и да ме заболи нешто,леле,тој испаничен,на лице познавам,одма се плаши,и само се вртка околу мене дека 7месеци само лежам и тој а станам до некаде вика лежи си,ќе ти донесам сите сме на штрек,ама ќе издржиме...
Идни мамички, еден совет за креветчиња, ако не ви се брза почекајте го саемот за мебел кој е во март, секоја фирма изложува и бебешки и тоа со саемски цени. А реално можете да најдете поквалитетни креветчиња и со пониски цени. Дуќаниве што се специјализирани за бебешка опрема, баш затоа што се такви, ги пумпаат цените.
Е ти благодариме,одличен совет,таман на едно место се изложено,а и нормално со поевтини цени...а знаеш кој период е ,на почеток или крај на месецот?
7-ма недела сум, незнам ни јас што смеам да пијам а што не, утре обавезно ќе одам кај матичната да видам што ќе каже, сигурно ќе треба и на заболекар да одам за гнојот, а денес и вечерва незнам како ќе издржам, леле пак ли ќе нема спиење цела ноќ, а утре сум прва смена на работа. Ти благодарам на брзиот одговор.
od chicco i drugive firmi na kolici....a bas sakav nesto kako na tirkiz smember: 2247"]Идни мамички, еден совет за креветчиња, ако не ви се брза почекајте го саемот за мебел кој е во март, секоја фирма изложува и бебешки и тоа со саемски цени. А реално можете да најдете поквалитетни креветчиња и со пониски цени. Дуќаниве што се специјализирани за бебешка опрема, баш затоа што се такви, ги пумпаат цените.[/QUOTE] A sigurna si deka ke ima godinava saem? Deka znam edna dve godini od ne znam koi pricini nemase...
На почеток си и незнам дали ќе смее некое апче да се напиеш,освенпробај написе вит.Б6,тој знам дека може да се земе,јас на почеток го пиев заради лошење,а и за смирување на нерви(паметам тогаш Др.рече ако се осетиш нервозна,напната,може вит.Б6)..можеби ќе смири некој нерв,а немаш штета од него.Или јави се кај Др.
Ако имаш навистина гној можно е да треба антибиотик. Ти одговорив и во другата тема. Во секој случај мораш на стоматолог.
Знам дека за доење ,бруфенот е дозволен.Но не знам дали и при бременост важи истото.(@)Annath совет твој ?
@mariz ako imas kolicka bebeto zdravje ke moze I tamu da prespie den dva,nisto nema da mu bide,nekoi I poveke sakaat da spijat tokmu vo kolicka ako do sega nemas bendisano krevetce I mislis deka mozebi na saemot ke najdes,pocekaj,moj sovet ...speak,ti si znaes
Jas pak so moite zalbi, utre odam pak krvna slika da si ispitam da vidam sto e so zelezoto. Inace eve me so lezenje puls 137 i nemozam da stanam, cudno ja osekjam glavata mi se vrti, mi se povrakja... Neznam sto drugo da ispitam vo vrska so srcevo, pa ako mi e vaka so lezenje 137, kolkav mi e pulsot koga kje stanam... Ne e normalno ova :/
Mariz ,jas eden period piev verapamil od 40 ama mi go prepisa kardiolog toj e bezbeden vo bremenost jas bi ti preporacala pregled kaj dobar kardiolog te citam dolgo vreme ti e vaka da ne te plasam ama poragaj te ceka mora da se napravi detalen pregled ti go preporacuvam dr.zarko hristovski od sistina sef naoddelot za kardiologija.
Posle rucek... Taa od apteka mi kaza prvo vitamin C, da rucam pa apcinjata posle rucek, za pobrzo apsobriranje vo organizmot... Eve me si lezam sega malku mi se smiri 100 mi cuka sega, se napiv bedoksince..
Abe se zafrknav bev kaj eden Srce mu se vika ordinacijata, Dimitar mislam se vikase, 4000 den plativ dzabe... Kolku kje me kosta tamu pregled?