Мешињата едно прашање до тие што примиле инекција за зреење. Вчера и денес примив по една, сестрата ми рече нус појава дека бебињата нема да бидат многу активни (од прилика една недела, да каснам благо и кока кола и ќе се размрдаат) ок така е тоа. Но мене и вчера и денес ми е многу лошо, омалаксана сум, немам сила за ништо, гадење, повратив еднаш, метален вкус, ма буквално ко воз да ме згазил. Како сте се чувствувале вие и како сте сте се справиме?
Душо јас за првото детенце ја примив и немав никакви потешкотии и ми беше исто активно, но некој ги имаат истите симптоми што ги имаш ти и траат околу 2 3 дена без паника и одмарај
Фала ти мила, одмарам, цел ден лежам дури и вртењето ми едвај како со последни сили и задишана како 10 км да сум истрчала. И сестрата ми вика секој различно ги поднесува, но тука има искусни што знаат како е па затоа си прашувам
Jas peimiv inekcii za zerrnje mila, ama osven sto 3 dena ne mi mrdna bebeto, drugo nisto ne mi bese. I jas prasuvav dali ke imam gadenje mi rekoa samo bebeto nema da bide aktivno i tolku. Ajde so lesno mila, ke izdrzis uste malku
Кој чај од брусница ми препорачувате за уринарна инфекција? Др ми рече да земам 5 дена д-маноза додека ке биде во понеделник готов резултатот од уринокултура.. иначе јас немам ни пецкање ни мирис на урината ни ништо..
Чиста брусница сушена земи си и вари како чај. Филтер чаевите имаат мал процент брусница внатре, повеќе се хибискус. Може чиста ќе ти е уринокултурата, јас неколку пати во првата бременост испитував поради ваков резултат, и немав ништо. Уринарните инфекции се најчесто со симптоми.
И јас мила мислам дека нема да имам нешто во уринокултурата,пред 2-3 недели испитав све беше во ред,плус немам некои димптоми. Дали ти дале нешто терапија тебе поради ваков резултат?
Фала ти мила, вака лошо не ми било непамтам од кога, но за бебушките се ќе издржиме. Прашуваше ти за клексани па сега ми текна да ти одговорам. Јас сум со генетски мутации, уште пред трансфер боцкам клексан (а до 30 недела пиев и Аспирин преку еден ден). Јани ми рече 24 часа пред пораѓај да не боцкам (дека со царски ќе бидам ) и по пораѓај уште една недела. Но јас ќе се пораѓам кај Димчев во Систина, и тој ми рече две недели пред царскиот ќе го прекинеме клексан, викам ама Јани вака и вака ми кажа, вика нема он да те пораѓа туку јас вика башка мутации кој и да испита ќе има по некој мутира ген (а д димери пред две недели ми беа 2700, 31+6 сум). Сепак ќе оставам на рацете на Димчев ( специјалист е и си ја знае работата). Па пиши што одговор ќе добиеш и ти. Ахам и другарка со мутации и со клексани 2 недели пред царскиот ги преќина (а се породи на ГАК природно дека искочи позитивна, немаше никоја промена во однос со клексаните).
Женски , некоја да не има нарачувано од овие постелнини со оградички за бебе ? Јас малку сум скептик за online нарачки , ама многу ми се допаѓаат , па некоја да не има искуство со квалитетот , ги бива ли , пишува 100% памук ?
Бев на итна, застарена крв ми било, бебето е супер ни маеше ракичка Примив само инекција затоа што сум нулта негатив и ми дадоа утрогестан за секој случај. Фала ви на сите