Обично е после 10 до 14 дена, освен ако има индикација за порано.Јас примив едно лани во 27 недела,па после пак на крај на 28 недела.Околу 7 дена имаше разлика.
3-4 дена некако ме боли стомакот, како да се стврднува, и како тапи менструални болки имам цело време во јајници како при прелада,и половина ме боли, и долу чуствувам болки како во вагината кај цервиксот.Незнам веќе што е нормално,што не е,крварење среќа немам,17+5 денес.
https://www.zegin.com.mk/mk/hermes-biolectra-magnezium-ultra-400-mg-20-kapsuli едит : сега видов дека ги нема на залиха ..
Денес и јас сум дел од клубот на повраќачи. Изгледа до денов е... Ама јас сепак сама сум крива, кога многу сакам да мешам јадење ова ми се случува...
Тие првите од 400 мг баш ги пијам, ги купив 2 пати од Зегин ама сеа стои дека не се на залиха па земав други..
Авент стаклено шише, цуцла мам. Ама не прифати. Ако сакаш да доиш со шише мора да си внимателна. Дури може и да не ти треба. Синко во болница почна да цица, млеко имав како млекара, шише ми притреба кога излегував подолго, молзев, па плус и пумпа ми требаше.
Devojki a da ve prasam , posto malku sum neiskusna prvo dete , dokolku dojam , dali moze i da se izmolzuvam ponekogash pa da davam mleko i od sise ? Znaci dokolku dojam, zdravje boze
Овие предходно ми ги препорача матичната па пак ги земав ама зошто ми е дозата сега зголемена на 2х400 мг, овие ги пијам 3 пати на ден.
Се зависи од бебето. Некои не прифаќаат шише никогаш, на некои им е полесно од шише и се откажуваат од цицање, трети пак пијат и од шише и цицаат.
Моето го доев цело време само ако имав нешто работа оставав измозено млеко во шише. Пиеше се до четвртиот месец, после тоа не сакаше и никогаш повеќе не сакаше од шише да пие.
Маж ми пред неколку дена ми ги најде во зегин мислам во ченто. Провери баш директно во некоја зегин. Во еурофарм му кажале дека веќе подолго време ги немат.