Јас оваа ја меркав. Само можеш да ми мериш колку се се високи овие перничињава, да знам отприлика до каде ќе ми бидат на оградата. Пиши овде или ако сакаш приватна порака
Prst i pol Појма немам. Имам сукрвица ама викаат дека ми е од прегледите и дека имам инфекција.... Ама нејзе моабетот и бил за мене, јас да не сум се малтретирала хаахаах Сега ми пиша докторката рече притисок прави малата затоа се болките, се додека не почне да боли цел стомак и да се збира, џабе. Дека мене долу ме боли многу силно и осеќам малате дека притиска. Она кога ќе притисне и по пола минута фаќаат болките она на најјако. Рече ако сакаш дојди ќе те прегледам, ми нема логика само да идам цел ден на преглед и дома да ме праќа
Иста сум еве два дена неможам да спиам, ми се врати она гадното чуство ми се јаде а не сум гладна за никаде сум. Дали времево влијае
Isto.... bev pred 2h na bolnica nema bolki na ctg. Sega cekam upat maticnata da mi pise da odnesam da mi ispitaat urinokultura da ne e slucajno nekoja urinarna infekcija. Bolki imam nekoj 32h ako ne i povece
Cefaleksin mi rekoja da pijam, ketonal, paracetamol.... Neznam dali ketonalot e dozvolen vo 40 nedela i dijazepamot...
Оффф бе, срц, читам си се измачила! Ама ќе вреди да знаеш.можеби денес ке излезе како куршум одма без маки.
Извини, ама во која болница одиш? 40та недела веќе коа си би требало да те задржат. Мислам има случаи кога и на други ЦТГ-то не ги фаќа болките. Јас на пораѓај со првото, ЦТГ не покажуваше болки, а имав на 3 мин.
Leleeeee daj Boze Maki golemi, ama vredi Vo bolnica vo struga. Nema kaj koj doktor vise ne pominav, samo na bolnica sum i nikoj ne me zadrzuva. Jas na 5min imam bolki
Ne bile tie bolki tie. Trebalo da boli so se kicma jako, stomakot cel da se zbiral da bolel i sto ti ja znam vise
А те прегледаа ли вагинално? И јас со првото немав болки јаки, ниту кичма ме болеше, ниту цтг покажуваше болки кога отидов, а веќе бев отворена 4 цм. Стискам палци да биде побрзо. Ве читам, ама немам што посебно да пишам. Се ми е горе доле познато и исто како во првата бременост. Киселини, мачнини, ноќе станување минимум 5 пати за мочање, па не можам да заспијам . Вагата и покрај сите мачнини си оди нагоре и нагоре , крај нема.
Мила и јас немав болки а бев отворена 7 а и без болки родив ..само напони имав и докторите се чудеа се надевам сега дека и за второво така ке биде .. со лесно
Се измачи бе ,душичка. Може бебе е спуштено за излегување а дека не се отвараш и поради притисокот имаш болки. Стварно некоректно што не те задржуваат и што не ти посветуваат внимание посакувам што побрзо да се породиш
Исто и јас немав јаки болки т.е само во кичмата цтг мирно а јас бев 6 прсти отворена. И се породив за неколку часа. Со лесно
@ShtruMfeticka оф бе мила, те изнамачија со шетањето. Ајде со лесно нека е, уште малку па ќе се гушкате. Мешиња вие што имате бебуши претходно, кога купивте количка, дали го монтиравте транспортерот за да ги шетете, или тој ви беше само за во авто? Најдов убава количка без транспортер, а сакам посебно да си купам, па не знам дали ќе погрешам...