Јас да ти кажам ,знам дека апчиња за железо на гладно се пијат,малку лошо ќе ти е,ќе легнеш 5-10 минути и ќе помине.Ова ти го кажувам од пример :две мои другарки ист период започнаа со апчињата за железо,едната на гладно,другата по ручек ....кај таа по ручек пет месеци ,џабе пиење,додека не доби совет од другава за на гладно и си го среди железото.Извинете за долгиов коментар,сакав да ти објаснам ,ова е вистина,пробај смени,може ќе биде подобро.
А за Систина,ти кажав ако не ти се чека,одма врти,се ќе ти објаснат таму,имаат и дежурства постојано,ако ептен ти се брза,ако не ,барем види си за цена,за слободен термин.
@butterflysk a za sto gi piese ti tie? Zatoa sto kaj i da otidam, nisto ne mi e mi vikaat, a jas si znam kako mi e... Pravev jas i ekg i eho na srce se bese dobro so srceto na eho, samo pak ubrzan pulsot mi bese, imam od mala shum na srce toj rece deka ne bil steten, ne pravel toj problem.
Jas se mislam i na sirup da smenam, malku gaden bil ama pobrzo deluval kao bozem. Inace neznam dali e od apcinjata ama od koga pocnav da gi pijam sekoe sabajle imam tecna stolica ama mn malce i gasovi...samo nasabajle toa (baska mn loso mirisa). Sekoe sabajle taka me stega stomak i pravo vo vece trcam...
Mariz ja pijam sirup za zelezo. Mi rekoa na gladno i so vit.C. vo upatstvoto pisuva min. dva saati da ne se pie mleko mlecni proizvodi kafe caj. Ja go pijam so ceden sok zosto od vit. C me boli zeludnik ako go pijam na gladno. Pa vidi i ti neznam moze za apcinja e drugo. Inaku Mene mi e 19.inaku sirupot ic ne e gaden ama ic, i da potemna e stplicata i ja otkako pocnav da go pijam mi se ragulira stolicata nemam zapek.
Jas mislam shok imam napraveno na organizmov i zatoa i srcevo mi luduva. Zelezoto cel zivot nad granica mi bilo 30, a sega koga vidov 8 ne mi se veruvase. Bas utre kje pravam krvna slika i da vidam dali mi ripnalo od apcinjava... Ako ne taka na sirup se prefrlam..
А да не проблем ти прават килограмите,дека спомна си качила 20кг....нешто ти спомнале Др.да не тоа влијае врз пулс,срце?
Ви благодарам на одговорите, денес ќе соберам сила ќе издржам па утре одам прво кај матичната, па на забар да видам што ќе биде.
Pa ne zatoa sto drugite raboti na krvnata slika mi se dobri. Neznam dali bi mozelo toa da mi pravi problem :/ Ne se ni osekjam jas teska, golem stomak imam, gradite mi se pogolemi i butovite, se drugo mi e slabo... Race, lice slaba sum, drugi koga kje me vidat mi vikaat ic ne si se popraila... :/ a jas 20kg plus hh
Во касните вечерни часови јас си гуглам, читам рецензии од мајки за најразлични производи. Кои ножички за ноктиња се најдобри, кое апаратче за вадење мрсули е најефикасно, кој термометар покажува точна вредност, средства за хигиена кои се најдобри за нежната детска кожа, четкичка за мекото главче/косичка... Редовно си ги читам мамичките во темите за исхрана, од кој месец се воведува паралелно со цицањето храна и со што се започнува, во кои дозирања. Леле луѓе јас скоро се имам нарачано. Едвај чекам за месец два да стасаат работите и да се наместат во собата.
Of i jas sum takva, vo kategorija bebe se prefrliv i samo citam temi za cucli, sisinja, peleni da si znam sto da si zemam, iskustvata od majkite se dosta bitni
Mariz za.tahikardija i aritmija i jas imam sum na srce od mala i toj cel zivot mi pravi problemi eho e 2000 ekg 1800 i najverojatno ke ti recat holter da nosis toa.e 24 casoven ekg monitiring i toj e 1800 ne se ceka mn vo sistina javi se i kazi itno deka ti e
Idni mamicki ve citam za zelezoto...jas od sekogas sum imala top zelezo ama vo bremenosta znacitelno duri zagrizuvacki namaleno.Ni apcinjata ni sirupot ne mi pomognaa kako ova kolku za info,probajte,ne e na odmet...baska vkusot i ne e taka los se prodavaat vo apteka,mislam 10-15 den bese parce
Mesinja eve me....so mojata princeza vo raceSe porodiv vo sreda, imav odlicen porod, 5minuti i trebaa da izleze od mene, doktorot rece deka neznae dali nekogas imal vakov slucaj) Taka da lesno pominav, ama potoa bese teskoto, malata grcevi, po celi noki placenje, ne i davaat nisto, jas zapnav da ja dojam, se dostignav, imav mleko, ama potoa mi napravi rani nemozev da go isfrlam mlekoto nikako pa problemi, epten se namaciv, i zatoa nemozev da vi pisam! Sega sme podobro, denes izlegovme od bolnica, i se guskame , cuvame, presrekna sumPozdrav do site vas i blagodaram sto mislevte na mene
Cestito Bufi, zdravi i zivi da ste Se ke se sredi, so golemo trpenie uzivajtesi zaedno i golem pozz pa pisuvajni kako ste sto ste koga ke imash vreme
Cestitki bufi i od mene,da e ziva i zdrava malata,i koga ke imas vreme pisi ni vo porodilni prikazni,bas ni trebast takvi ohrabruvacki,koi pominale lesno na poragaj