Zdravo mamicki ako moze malko poveke iskustva so priska testot. Denes bev na kontrola 12+2 vtora bremenost doktorot mi rece utre da pravam priska bidejki koskata na vratot bila za malko poveke od normalata.Ve molam za vasi iskustva
Мамички да ве прашам calma baby сирупот дали некаде може по другите градови да се најде пошто во Скопје го нема.
Neznam kolku ke ti pomogne priskata, najubavo da si napravis nifty, ili amnio, mislam deka se najtocni.
Mislam za 2-3 dena, ne mi teknuva tocno ama eve neka ti potvrdat i drugite clenki deka priskata nekoi ne ja ni pravat bidejki e samo matematicka formula. Za da ne gubis vreme napravi si ili nifty ili amnio. Najsigurna ke bides taka.
Ако можеш земи си со монтирање, во кола ќе ти заспие па за шетање да не го пренесуваш во количка. Одма само транспортерот го прикачуваш и шеташ. А во кола одма заспиваат
Приската нема ништо да ти покаже, чиста статистика. Или закажи си кај некој искусен доктор приватно нека ти направи добар скрининг,некогаш и мерењето отстапува кај докториве,мене една што ме мереше во државна врска немаше се погрешно испадна од памет ме извади. Или па најубаво да си направиш Нифти ако имаш средства.
Исто ми беше и мене баш пред втор скрининг и на други членки знам баш разменувавме искуства. Прашај си нешто нешто да пиеш за врзување на железо и не се замарај. Нормално е. Јас почнав со Сидерал форте и сируп Флорадин нешто беше, по препорака на хематолог првата недела пиев некои дупли дози пошо исто паника, па сега си терам како мене ми одговара зашто матичната ми рече немам потреба од толку да не си расипам јетра. Кој да слушаш попрво? Уморот се намали битно, за 2 недели сум пак на проверка.
Хаха мојава не застанува, ако земам да бројам оф мори мајко хахаха ❤❤ Само нека мрцкаат и нека ни се живи и здрави ❤
Пренатален направи. Приска не. Скап е многу пренаталниот, ама ете кај тебе мислам дека мора да се направи. Или ако не ти е страв амнио, таа бесплатно е.