Да, и на градите излегуваат ако се зголемат многу. Јас за првото имав огромен стомак ама немав стрии воопшто ама затоа ми се појавија на бутовите и на градите бели и потанки.
Јас за стрии ставам Clarins Stretch Mark Minimizer или Eucerin масло. Маслото знае да ми биде мрсно со облека, па мењам. Инаку поише ги ставам зашто ме чеша кожата и тоа често позади на кичма, отколку како превенција стрии.
Јас од Usa, ама го има сега во Fabu spot затоа и го пишав и е на попуст . Го имаат и Stretch mark expert.
Таква кожа имам што и да мачкам, ќе ми излезат. И докторката ми кажа. Еве имам тенки мали баш каде што се шири мешко, а редовно по два пати се мачкам со путерот на алверде. Братучетка ми со истото +30кг накачи во бременост, на веќе стартни 90кг, мачкаше од путерот а нема ни една стрија.
Nitu brojam nitu nekoj mi rekol da brojam.....I tie se Kako nas...nekogash Po aktivni nekogash Po ne aktivni...
Јас кај бутовите имам ситни ама не се познаваат многу да не речам ич. Ќе видиме за стомскот и градите. Градите не ги ни мачкам. Јас искрено и на стомак кога како, зошто мн често заборавам
Да јас и пред да останам трудна бев цела стрии,малце да накачам тежина одма ми излагаат. Бутови, грб, задник ...катастрофа
На обична контрола на урина имам покачено леукоцити и епители. Два пати правев уринокултира.Стерилна.Имал ли некој вакво искуство?