Добра вечер на сите освен на тие без стрии. Ако сте виделе стрии во најлоша форма на реклами, значи трапови цели....епа мене така ми се направи со првото. А мачкав свашта пред и после. И сеа мачкам, ќе видиме, немам нови за сега. Искачаат и под гради, на раце итн. Ова твоево бебе од сеа си воспоставило ред, работи од понеделник до петок, викенд да си е слободно. Денес имам мн болки, ама 3 магнезиума и во кревет.
Уфф кога почнаа да излегуваат? Јас сум 24та моментално а на нозе и на гради имам од 16-17та. Јас си викам штом на гради ми излегле би требало да почнат и на стомак а и баш како кај тебе на стомакот моите на гради се и внатрешната страна на нозете. Само нека се здрави бебињата па ќе издржиме
Јас мачкав со маслото на weleda во првите месеци ама не ми се фрлаа толку пари оти брзо ми се трошеше па преминав на путерот на алверде. Зависи до кожата.. Јас од порано сум цела со стрии ама во бременост само на стомакот ми се појавија и малку се проширија надоле на нозете.
Па почнаа полека да излегуваат од многу мали ситни стрии пораснаа во вакви. Не знам од кога почнаа, мислам дека 4ти или 5ти месец.
Јас исто,во петок испитав денеска уринокултура стерилна. Др ми рече да земам д-маноза 5 дена само,уште утре ми одтана да го земам последното ништо друго не ми рече да земам.
Приска тестот е повеќе статистика отколку дијагностички тест, точноста е 50-50, така да воопшто не е веродостоен. Доколку имате можност направете си нифти или друг пренатален "дијагностички" тест или одете на скрининг кај некој добар гинеколог пр Димчев... Се надевам ке ви биде од помош. Јас приска воопшто и не правев ако ви е за утеха, може само да ве извади од памет а не е веродостоен.
Do nigde infekcija najverojatno. Na antibiotici sum, cekam rezultati od urinokulturata. Sum spiela nokva za edna sreca posle dolgi noci nespani
Ne bea ni lazni ni realni. Malata sega e spustena nisko i pritiska na beshika a Jas so infekcija i bolese. Inace epten zbunuvacki na sekoi 5min se javuvase silna bolka od pola minuta, minuta
Јас се мачкам со маслото на бејби лав еве ја терам 36 недела и немам стрии ни на стомак ни на гради, е сега дали е до маслото дали е до кожата незнам
Може ли сликичка од маслото? И јас овие денови сакам да купам или масло или путер, да го имам во предвид..
Некој пиша и генетски тоа... Баш така е, до кожата е најмногу, јас не користам ништо за стрии, 33та недела, до сега имам само две минијатурни на едната страна на бутот. На стомак ни една воопшто, а прилично големка сум.
Мачкам weleda масло, ставам маслена bioderma. Еве за сега скоро 23 недела добро терам. Ама тек сега иде растење на бебуш и стомак. Кој е тој путер alverde? Специјален за трудници? Да мачкам напоредно.
idni mamicki, nie zavrsivme so doenje pa sega sakam da ja prodadam pumpicata. imam elektricna pumpica philips avent, koristena e prvite dva tri meseci, odlicno e zacuvana. kupena e 10.200, ja prodavam za 6.000 (komplet so sisence vo kutija kako sto e kupena). ako e nekoja zainteresirana, neka mi pise
Jas neredovno se mackam so pavloviceva pomesana so maslo od neven, sega za sega 31ned nemam nitu edna strija se nadevam taka da ostane.