Јас се мачкам со крема која сама ја направив, по препораки тука на форумов. Павловичева крема со масло од невен, кокосово масло,бадемово, арганово, АД капки, витамин е капки... Имаше многу добри препораки, па ке видиме
Мрсен е да ептен, упива пола на кожа пола на пижами хаха зависи колку ставаш мене до сега супер ми се покажа ❤
Мене ми е путерот на Hipp многу добар. Богата структура баш како путер, а се впива во кожата. Плус мириса на бебе. Мислам дека има и масло за во комбинација, ќе го пробам и него.
Мамички, дали правевте ТОРЧ испитувања? Мене матичната ми нема спомнато ништо за тие испитувања а се изначитав секакви глупости особено за токсоплазма.. Не знам дали да правам такво испитување. Вие правевте и ако да во која недела? Опасна е многу таа токсоплазма?
Jas .....ne DVa pati tuku taka recheno 22 pati....davam mokracha na ispituvanje pishuva bakterii dosta Kako da imam infekcija...daj ja na mikrobiologija za urinokultura na kraj rezultati sterilna pishuva deka e deka nemam nikakva bakterija...
Persil sensitive кај има и колку е отприлика? Со коронава многу ретко идам во продавница, се маж ми пазари, па да знам каде да го пратам.
Правев минатата недела на 6+2. Се беше океј. Мојава рече и да има плусеви да нд паничам ...али излезе се океј
Од десната града подолу до сега неколку пати како да ме стега нешто на моменти(1 секунда и после некое време повторно) од што може така да е?Ви се има десено на некоја?
Мешиња хеферолот како се пиеше? Треба по две пијам , знам порано пиев Вит Ц па по 1 час хеферол ли беше? И колку време не требаше млечни да се внесува? Гинекологот му рече може и тотхема сма тие нели беа гадни? Со хеферол имав убави резултати во 1 бременост…
Точно си знаеш. Вит ц па хеферол по еден час. Два часа да не се внесува кафе ни млечни. Мене ми препорачаа Ферозомал кесички од алкалоид и ги зедов не се прескапи. Инаку имав убави резултати од хеферол и јас, ама страшен запек ми правеа.
Мене ми рекоја за точни резултати урината да ја правам со првата урина на сабајле, а за уринокултура не мора да биде првата урина ама не првиот туку средниот млаз.
Јас и за обична урина носам од дома како за уринокултура, миење прво, прва урина насабајле и среден млаз и до сега се ми е негативно, дури чудно ми е.
Читајќи ве вака за урина ги погледнав моите резултати и гледам дека има + кај ацетон и протеини (албумин). Кога и ги праќав на матичната со крвната слика ништо не ми искоментира за нив. Инаку примерокот го носев од дома со прв млаз, не знаев дека треба среден. Треба нешто да доиспитам? Уринокултура не сум правела.