Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Може да е само денес, утре да немаш мачнини..
    Пробај и со антиметил, мене не ми помогнаа..
    Јас велев се ќе издржам само ова повраќање и мачнини не:D

2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Може денот ти бил таков, меше. Дај Боже да помине што побрзо:hug:

pikabu5 likes this.
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Добра вечер трудници :)
    Свки со свој муке што би рекле :D
    Ама не дојдов да се жалам, напротив сакам да кажам дека кога ќе прочитам овде дека не поминувам само јас низ тоа нешто, одма полесно ми е кога знам дека не сум сама.
    Форумов ми е голема поддршка во текот на бременоста.
    Фала ви и убава вечер на сите :inlove:

Патем, ме изнасмеавте со првата урина и протечениот бојлер :rofl:

4. Vincent

Vincent Истакнат член

Јас сум цела вечер дежурна на шолја
    I jas imam kako sklet vo nozete sekoja vecer

Eli23, ShtruMfeticka and Arababy like this.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Не сакам да те плашам, но сум 21 недела и уште имам мачнини, а и нагони за повраќање, но ај се воздржувам. Јас се помирив со судбината веќе.

Eli23 and pikabu5 like this.
  6. Arababy

Arababy Истакнат член

Што побројни, подобро! Повеќе искуство. Пробав и со крема да се мачкам но ништо не помага.

Eli23 likes this.
  7. Versatile_V

Versatile_V Активен член

Калатеа, фала на советите. Прочитав за PUPPP, сликите по сајтовите изгледаат пострашно од мојата состојба, ама слично е. Разликата е во тоа што јас немам стрии на стомакот уште, а секаде најдов дека осипот прво се јавувал во стриите. Ризик факторите ги имам, но не сум доволно стручна да оценам. Инаку летово имав слично искуство кога не бев бремена, беше поради мачкање со расипана крема за сончање после одмор. Тогаш скоро цело тело ми беше вака исфрлено и не можев да спијам од нагон за чешање. Ми помина со диета со двопек и течности цела недела. Инаку осипот личи како на осип кај бебиња, баш такви точкички црвено розеви и многу чеша, едвај се воздржувам. Ќе мора да посетам стручно лице, ова изгледа не е често во бременост. Се надевав дека некоја членка ќе сподели искуство, па и лек. Се бањам со маслото од Еуцерин, нежно поминувам по стомакот за да не го иритирам дополнително. Не сум мачкала ништо освен павловичева до сега, не сакам да му наштетам на бебето.

8. Vincent

Vincent Истакнат член

Jas sekoja vecer se macam da zaspijam i jas se mackam ama gabe

9. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

И јас така се воздржувам, ама ова денеска беше страшно, катастрофа .. абе главава неможев да ја исправам..

10. Grateful

Grateful Истакнат член

Девојки,
    Сакам да земам козметика на weleda i mustela, гледам биле на многу попуст, која од ова пакета мислите дека е најдобра, гледам различни се не се исти,која е најдобра? Обавезно ке земам и од weleda,ако некоја знае и од тоа што конкретно да земам?

Attached Files:

Verce28 likes this.
  11. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Зошто две?
    Одлучи се за една , ја користам од weleda гел+шампон, крема за пеленска регија и крема за тело + крема за пеленска регија од frezyderm ја мешам заедно со weleda.

12. prvaB

prvaB Истакнат член

Женски може има некој и шо не спие како мене хаха, 37 недела сум, бебе растура, неможам да се наѓестам. Кога бев 30 недела беше наместена таман со главата, во 33 де помести и од тогаш е така, во болницата кај што ќе ме порѓаат ми рекоа ако е така ќе биде царски и ќе почекат до 39 недела. (Во Германија сум, повеќе не чекале) Јас имам надеж дека на толку мрдење ќе се намести.. Некој со слично искуство?? <3 <3

13. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

И мене ми се појави осип на стомакот кој на кожно ми рекоа дека најверојатно е PUPP и ќе трае додека не се породам, ама за среќа го снема и не се појави веќе, се надевам така и ќе остане. Беа исто ситни црвени точкички кои се појавија на стомакот ама ме чешаа претерано многу, до степен да не можам никако да спијам, а преку ден исто така седев само во нешто широко и памучно за да не ме допира и едвај се воздржував да не ги ископам.
    Кожен лекар ми препорача да се бањам со Липикар купка на Ла Рош- Посе и неколку пати дневно да се мачкам со балзам- од истата линија (Липикар од Ла Рош Посе), а во моменти кога не можам да издржам да не се чешам да прскам СОС спреј од Биодерма.
    Не помина за неколку дена ама за две недели од прилика почна да се намалува интензитетот и веќе третата исчезнаа сите- се надевам ќе ги снема и кај тебе зашто знам колку е голема маката :(

Versatile_V, Cecko85 and Eli23 like this.
  14. Inamya

Inamya Популарен член

Не си сама мила |(
    По цела ноќ се чешам без престан, како шуга да имам |(
    И тоа само од колената надоле и дланките, повеќе сум будна неголи што спијам. Месец дена сум со чешањето мислев ќе помине :(

Enn001 and Eli23 like this.
  15. Freckles.

Freckles. Популарен член

Сите што ве чеша кожата, а немате видливи траги/пликчиња на кожата, отидете на интернист да ви даде упат за испитување на функција на жолчка преку крв и урина. А може и да ви ја види жолчката. Знае во трето тромесечие да се јави холестаза.
    Мене уште од прво ме чешаше се, па ме пратија да испитувам.

Туку да ве прашам кога се накачува килажа? Сабајле се измерив -0,8кг сум од стратната, а сум 22+5. Јас додуше си имам вишок, ама страв ми е дали бебуш си добива се што си треба...

16. fana

fana Форумски идол

Добива се. Дури и да е на наша "штета" за него мора да има (најпрост пример е со хемоглобинот и железото).

stsmua05, Kate Rina 93 and Freckles. like this.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Добро утро мешиња.
    Ноќеска какви грчеви имав, леле леле :?:
    Ме мрзеше да станам да пијам магнезиум, па трпев 3 4 пати у ноќта. Ама толку ми беше слатко спиењето.
    Денес ми се тресе ногата т.е. ми игра мускулот последица на грчот. :rofl:
    Денес полна 24 недела.
    Цела ноќ сонувам како одам на операција кај докторкта шо ќе ме пораѓа, па доцнам, па утнам автобуската, па не сум отишла на работа, не сум се оправдала :rofl::rofl:

Cloverrrr, pikabu5, H.VAGA and 10 others like this.
  18. Enn001

Enn001 Истакнат член

И кај мене се измести во 33/34 недела, претходно си беше ко што треба. Сега пак си се намести со главчето надоле. Има надеж :D

Sandra Stojanova, Kbr and prvaB like this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Правела некоја ехо на бубрези и каде?

20. Adorabela

Adorabela Популарен член

Eve mojava e namestena Kako sho treba pa jas carski kje odam.....uzhivaj si vo poslednive momento so bebeto vo meshe Kako kje pomogne Gospod taka kje si se porodish....ne znam sho se optovaruvate(opshto zboram za site)deka mora prirodno ....ne ne mora I carski mozhe:D

prvaB, Coco31 and januari19 like this.