Како ти реагира на желудникот? Јас сакав да го земам, ама и така имам мака со стомакот па се пишманив.
Јас бев страствен пушач околу 10 години, значи како мерачки си палев цигара и да не пушиш ке ти се припуши. Дознав дека сум трудна во 4 та недела, палев 2-3 на ден , после почнав да повраќам многу и од се ми се лошеше и еве од 5 та недела немам запалено ич а не ми се ни пуши. Со другарки кога ке се видам само ми доаѓа желба ама на кратко и толку. Сакам да ти кажам дека можеш , чим јас можам, можеш и ти и било кој
Дали да барам комбинезонки посебно направени за трудници, или можам и “нормални” да си купам па со нив да терам? Не знам дали ќе ми го собира стомакот како што расте, а и не сум носела никогаш досега па викам да се консултирам @eli25 мислам ти имаше пишано дека си купила, извини ако сум се помешала
Јас ги имам тие од ваикики, мислам само за перење ги соблекувам ептен ми се погодија. Во стомакот се полабави, може вака ко ги гледаш не делуваат дека се различни од другите, ама ко ќе ги ставиш на тебе ептен се гледа дека се баш за трудници.
Super se ubavo izmeri doktorot NT 1,40mm mi rece nema prostor za panika oti site vrednosti sho gi izmeri se super,i priskata mi izleze deneska.
Devojki od strogo lezenje veke 6 nedeli kocena sum celosno, veke da legnuvam samo stranicno desno ili levo ne gi osekam nozete inracete, mi vikat loso bilo da se legnit na grb a mene samo taka mi olesnuvat malku, stvarno e nesto loso da legnuvame na grb?
Сум слушала муабети (повеќе за Систина ) но немора да значи, дека намерно мерат повеќе за да направиш пренатален Опушти се сега
Не е лошо, само не треба да е постојано. Јас легнувам на грб, а и се будам некогаш така во текот на ноќта, нужно ми е за да ги растеретам колковите, многу ме болат од странично лежење. Мене докторите ми посочија за да не си направам дискус хернија и да немам проблеми со грбот/пршлените подоцна. Тука на некои членки им рекле да внимаваат зошто притискало на главната вена, мене тоа не ми го спомнаа како проблем. А од 7миот месец бебето е потешко и ни така нема да ти биде удобно воопшто.