1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Enn001

Enn001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    231
    Јас го осеќам многу спуштен стомакот. До вчера ми беше баш горе, а синоќа мм ми вика многу бил спуштен. Денес и пратив на мајка ми слика и она се возбуди дека бил спуштен :rofl: Рано е уште, 37ма сум, не знам дали да го сфатам сериозно или не :?:

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pikabu5

pikabu5 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.057
    Мешиња земам утрогестан неколку денови , и заприметувам како печење при мокрење .. можно е од утрогестанот? Што да правам?

3. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.016
    Devojki da ve prasa bev denska na pregled i mi vikaa meseto na bebeto e za edna nedela pomalo od sto treba i vo generalno celo bebe e pomalo dali imat mesto za panika … a i ne mozam da jadaam nistoo lele poluduva. Vo prilog ke vi pustam slika od merenjata deneska pa ve molam za mislenje

Прикачени фајлови:

4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.768
    Допаѓања:
    9.070
    Какви се овие брисеви во 36 недела? Колку бриса се, со спекулум се земаат како во 12 недела?

5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    4.832
    За стрептокока, без спекулум само надворешно. Истово прашање пред некој ден го поставив. Ах тие трауми од спекулум :drunk:

На le.dentiste, Mateas и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  6. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.591
    Три бриса требаше 35 недела ама док не ми беше тука затоа во 36 ги правев да да исто како и во 12 недела што ти земаат..

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.290
    Допаѓања:
    4.949
    Протоци ти проверија ли, лакуни да не имаш?Ти дадоа ли нешто терапија плус,клексани, аспирин?Зошто не можеш да јадеш? И Јас немам апетит ич,мн малку јадам,ама бебето е ок,напредува спрема неделите.

8. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.591

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    Да не ти земал пак микробиолошки? Во 35та се два бриса од надворешниот дел на анусот и вагината за стрептокока, не се користи спекулум и воопшто не е болно или непријатно. Ги виде резултатите што пишува?

10. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Мене ми рекоа до 35та да направам и микробиолошки и стрептокока. Во 33 со спекулум ми зема и за тоа и за тоа.

11. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.591
    Уште не ми се земени резултатите, мене три бриса ми зема, може пак микробиолошки да ми земаше, искрено во таа гужва не ни прашав ништо само отидов да завршам со тоа и толку, па дури ми напомена дека може и да прокрварам од што ме чепкаше..

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    @Saf Не знам, јас само еднаш правев микро во 18та и беа чисти, после во 35та за стрептокока и тие беа чисти.

@Kbr Микробиолошки биле тогаш. Прашај за стрептокока кога ќе ти земе, треба да знаеш зашто може на бебето да му се пренесе.

13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.768
    Допаѓања:
    9.070
    Пак микробиплошки? Па јас во 12 правев и сега во 22 пак кпнтролни направив. И во двата случаи чисти ми беа.
    Зарем трет пат треба да ги правам пак? @Saf

14. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Да

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    Мене во првата бременост на крај ми зеде еден од цервикс, еден за листерија и еден за стрептокока од надвор.

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.712
    Допаѓања:
    121.982
    Зошто мора да се земе брис за стрептокока кај трудници што сигурно ќе раѓаат царски?
    Еве пример првата бременост бебето цело време беше карлично, се знаеше дека ќе сум царски, зошто ми зеде брис господ знај :?:

На Mateas, eli25 и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    На Erika.greeneyes и fana им се допаѓа ова.
  18. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Јас само 2 пати правев микробиолошки ,еднаш во 10 11 така нешто и сега втор пат. Контролни ваљда тие што ги викате не правев ,док ми рече ако нема индикации некој да не ми зема.
    И зависи од докторот тоа сите различно,мене и докторката на Гак што ме гледа ми рече да си направам уште едни микробиолошки пред пораѓај.

19. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Јас мислам нема место за паника, сите бебиња различно растат. Јас овие недели отприлика (21-22) баш прашував тука зошто бебето имаше поголем абдомен од останатиот дел од телото. Сега во 32ра абдоменот му беше помал а главчето понапредно. Така да мислам варира од бебе до бебе,генетиката си го прави своето,не е и некоја огромна разлика 1 недела е. Ако ти е се друго во ред и испитано (протоци и сл) мислам нема зошто да се грижиш. А за јадењето верувај нема врска,цела бременост гладна ја поминав, само на себе можеш штета да си направиш, бебето си зема што му треба. Не јадам ништо а пак качив 15кг...

На eli25, Joraa, emche05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Јас правев во 12 и во 28 недела брисеви. Во 35/6 нема да правам бидејќи царски ќе бидам и нема потреба од брис, таков одговор добив.

На Mateas, fana, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.