Да да обавезно ќе си прашам, треба да одам и упат да земам за крвна слика и таман ќе прашам фала на советот ❤❤
Не би требало да е од утрогестанот, да не имаш закачено уринарна инфекција? Направи уринокултура за сигурно и ке знаеш..
Кога прв пат испитавте Д димери во бременост? Дали имавте некаква индикација - самите гинеколози ви кажаа да испитате или сами сакавте? Јас сум 15 недела , до сега матичниот уште ништо не ми кажал, па сакам да слушнам и ваши искуства.
Јас сама си испитав на приватно зошто прележав корона. Ако немав индикации немаше воопшто да испитам матичниот ми рече немало потреба. И бев 22-3 недела така нешто не памтам.
Јас поради ивф протокол примам клексан пред трансфер, мутации чуда не сум испитувала, сега испитав докторот ми рече чисто комтрола, зошто ехо, протоци и постелка се супер и бебе понапредно, па завчера испитав качени ми се над нормала за второ тромесечие и скратени времиња и еве аспирин плус ми уклучија. Така да не е на одмет да си провериш али сепак пак со докторот види си ❤️
Ќе бидам во 24та, инаку сама барав. Матичната ми сугерираше што покасно за да не се “заглавам” на клексани што и да и значи тоа. Немав никакви индикации и на скрининг не ми рекоа да испитам.
Primam kleksani zaradi trombofilia od pocetok na bremenost, vaka genetika se e vo red praev nifty na pocetok pa i pred 3 nedeli na vtor skrining se bese vo red. Ama ne zna vika da ne bese od mnogu stres sto pominav so serklazot oti sve mi dojde naednas inod togas navamu uste poveke mi se skrati i apetit i son i sve. Pa ke vida za 2 nedeli mi rece sa pojdam pak
Zdravo, dali nekoj imal namaleni trombociti vo bremenosta i sto pravel vo vrska so toa. Cisto informativno, da znam sto da ocekuvam, dodeka da otidam na pregled vo vtornik. Vo 28ma nedela mi bea isto namaleni: 113, no togas ginekologot mi kaza se dodeka se nad 100 e ok. Sega vo 32 nedela mi padnale na 85 :/. Blagodaram
Девојки помош... Цел ден ме боли желудник , ама страшно ме боли... Не сакав да пијам апчиња,зборев со докторка,рече рупурут или гастрогар...ако не бива од тоа рече во краен случај нешто за болка. Мене не ми помогнаа тие и сега сакам да пијам за болка нешто ама нз што...Нолпаза? Ранитал?
Нолпаза и Ранитал не се за болки, отприлика исто дејство имаат како другите што си ги пишала само појако можеби ,мислам дека докторката мислела на некој аналгетик. Едит-И мене лично за болка во желудникот ми помага само ладно млеко, лежење на лева страна и одмор.
Утре сум на ЦТГ, ќе видиме што ќе каже Битно торбицата ја спремив и за мене и за бебчо така што ќе си го чекам сега
Од сабајле почна вкус на железо во уста да осеќам, посебно вода кога пијам, од што би можело да е ?! Знам во 1 триместар се случува ама јас сум скоро 29та недела и ме зачуди. Некој искуство, совет да не има ?!
Иста мака имав, доктор ми рече да земам спазмекс 2х1 Смени ја исхраната не јади леб, не јади тестенини, не јади многу зачинета и пржена храна и запршки припази неколку дена дури се среди ( и кафе исфрли скроз) или превриено пијај. Наутро на гладно 1 чаша ладно млеко и на вечер. Јас вака се спасив само