Здраво, пред 2 недели завршив со панцеф зашто бев болна - ми најдоа уреоплазма па ми дадоа сумамед. Некако како да е претерано со антибиотици, гинекологот вика уреоплазмата не де лечи со друго и мора. Иначе и пред месец и пол пак примав антибиотик - имав бактерија во нос. Некој со слично искуство? Бремена 4 месеци..
почнав пред ивф трансфер со сумамед. После во 6 недела ми најдоа ешерихија во мокрача пиев антибиок не се сеќавам кој на 48h, 12 недела на брисеви и уринокултура пак ми најдоа бактерија пиев амоксицилин, после на контролни брисеви пак истата бактерија па нова доза антибиотик сега зинат ми дадоа. Еве сум 28 недела имам испиено антибиотик колку што немам во живот испиено. Претпоставувам дека не штети на плодот... Штом ме отруја со толку антибиотик.
Твоиве барем на месец- месец и пол разлика, мене практично во 1 месец 3 антибиотици - од тоа ме фати страв. Во прва бременост и јас пиев еднаш панцеф бев болна некаде 8 недела и после 15 сумамед, ама ова кко многу да е.
Да да имам мирис и вкус. Не ми е ништо само метален вкус од сабајле. Немам ни кај да фатам корона лежам не сум мрднала од кревет . Околу мене никој нема ништо.
Јас имав страшна болка шо се мислев дали да одам на Гак, купив едни таблети Алгорал исто се дозволени во бременост, малку ми помогнаа и пак исто. Го прашав матичниот во случај пак да ме заболи така дали може да пијам нешто, ми рече слободно Нолпаза, фамосан, ланзул, реглан, што и да имам дома.
За настинка смееш само парацетамол неколку пати дневно и ги има едни за лижење за грло од жалфија. Само тоа смееш да пиеш и внесувај повеќе витамини❤️
Може е глупо прашање ама ми се заврте во глава дека случајно можам да го повредам бебето со моите нагли движења, вртења, виткања и слично. Некогаш заборавам дека сум 9ти месец скоро и си функционирам најнормално наведнување,кревање и слично. Дали е можно да се повреди бебушот од некое наше движење?
Мешиња при крај на 13та недела сум, стомаков почна да ме чеша, од кога почнавте да користите масло , млеко и такви работи? И нешто да ми препорачате?
Aqua maris за нос , Алпенкрафт за грло и парацетамол само ако имаш температура или прејаки главоболки. Со лесно!
Девојки за почеток што облека ќе ми биде потребна за бебето? Почеток август ми е термин. Не сакам мн да се трупам со облека, брзо ќе порасне. Денес гледав нешто ама се 56 ми понудија, таман се? Инаку девојче носам.
Цел ден пијам течности,чаеви,сок, лимонада,правев инхалација,100 пати прснав солени капки и позатната во живот не сум била,главата мислам ке ми прсне од притисок ,сега си прснав пак оперил од син ми и ми се одзатна носот,ке направам инхалација и ке си легнам,се надевам дека ке можам да спијам барем малку.Се надевам дека утре ке биде подобро.Температура немам.
И мене тоа ме плаши,јас сум со серклаж ама нагло станувам обично син ми ако прави некоја глупост и цел стомак ми се стега, а ке рипнам инстиктивно,или ке се свиткам,или ке чучнам, ке се наведам,после ме јаде мисла.
За почеток од 56ка број земи 5-7 бодиња и толку шпихозни. Август знае да е прежешко ама навечер да е постудено. Кога се роди синко беше многу топло ама дома клима цело време работеше и го облекував во шпихозни со долги, без боди.
А за крај на август? Мене тогаш ми е термин и уште сега се мислам каква облека. Првото дете ми е во јуни, беше претопло и полесно ми беше, но крај на август не знам како за штотуку родено бебе