Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Fala ti mnogu....se najubavo kaj sekogo gospod da dava :* epa neznam kako mu ide so preracunkive hehe pocnuvam da ja polnam 34 :))) pa uste 2 ili 3 polni vazno da pominat pa da zdivnam malku :inlove:A me zezaat moite ti se pravis doktorka ahah koga idam na pregled samo neso prasuvam i isprasuvam....hehe
    @mariz ooo da sum utnala hahah inaku i jas go nemav videno do pred dve nedeli koga bev na kontrola neli vi pisuvav ke si baram slikice ako konecno se svrtelo so licenceto i super bese go vidovme na 4D i si imam barem edno slikice site radosni hahah najvazno da si gi vidime vo race zdravi i zivi taka e:*

На mariz и espana им се допаѓа ова.
  2. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    @Bufi мила да е жива и здрава, сите те мислевме и чекавме вести. Се ќе се среди, уживајте максимално. Бакнежи од мене и од Ирма :inlove:

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    @Bufi честитки, многу се изнамчи, ама вредеше! како се вика принцезата? ајде уживајте, сега ќе има непреспани ноки, ама тоа е...
    инаку јас вчера бев со температура, треска, пиев од тие прашоците тиотил хот и денес сум подобра,имам само сува кашлица повремено, се исплашив, ама не е грип, некоја настинка од времево... од утре ја почнувам 26 недела, на преглед втор скрининг во 28, сега засега се е во ред освен намалениот хемоглобин, на долна граница ми е, железото го качив,ама хемоглобинот тешко оди

4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Неколку пати сум пишала ама пак ќе повторам бидејќи јас видов голема полза од тоа.За сува кашлица пиј по една чаша чај од Тегавец,за неколку дена ,ќе исчезне кашлицата.Ептен делува брзо и ефикасно.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.492
    Ајде мила нека мине побрзо...многу одмарање и течности. Имам читано дури и во случај на грип бебчињата наши се заштитени, само мајката мака ќе види:(. Ама дај боже што побргу без големи проблеми да те пушти.
    Оти скринингов во 28, или мислеше на третиот скрининг?

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    @Bufi честитки и голема да расте!

7. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Jas odluciv da se poragjam vo cair kaj doktor jegeni :) inace sega sum 36 nedela i vekje ja napraviv prvata kontrola kaj nego

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Леле , и јас исто. Викендов ми беше најтежок во цела бременост. Саботата цел ден го прележав,не можев да се помрднам. Сите коски ме болеа и јајниците Од што не ми беше добро, не бев во состојба да појдам кај моите,што не ми се случило до сега. Неделата малку ми беше подобро,ама станав со болки во куковите. Денес исто, едвај седам на работа. Башка навечер ме мачи киселина. Ајде уште малку, се тешам. Многу било,малку останало.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    A kako se odluci? Moze sama da si biras znaci? Znam deka koj ti se padne toj, ili toa za poragjaj znaci, ako ne e on na rabota, drug te poragja?

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @femina11 , знам како ти било,ама мене најмногу ме плаши и нервира кога ме,,тиштат,, јајници....ја мразам таа тапа болка,одма ми летаат лоши мисли низ главава,ама се нека поминува,тоа е најважно.Која недела си?
    @mariz, јас колку што знам за кај Директорот на Чаир требаат врски,амаможе и грешам ама подобро знае @Matea212 ,нека пише :)

11. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Вршат достава, од бебеупермаркет го земавме, тоа карши вучко, ама ние си го земавме од таму. Ама ни рекоа дека за еден ден вршеле достава :)

12. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    iskreno mnogu tesko dojdov do jegeni so debeli vrski....inace taka e vo pravo si koj ke ti se padne na smena toj treba da te poragja ali vo nasava drzava so vrski se e mozno

На espana и mariz им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.019
    Да збориме реално ако му платиш ке дојде од дома да те породи ако треба ;)
    Јас не би дозволила да ме порага било кој.

На espana, makedonkamak, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @joy1apsolutno si vo pravo,ako treba za pari i pesna ke ti pee pa makar bil I sveti direktor :| inaku kaj nego samo so vrski ili pari...jas trebase da se poragjam kaj nego,so preporaka (citaj vrski) od mojot maticen ama sklop na okolnosti(praznicen prodolzen vikend, predvremen poragjaj) zavrsiv na GAK

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.019
    Јас од искуство зборувам :)
    И платив но дојде од дома во 2 ноке за да ме породи.

16. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    jas denes bev na ctg i mi vika odlicno e nema kontrakci .... se nadevame ke si posedi bebuso uste nekoja nedela :D :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Е,така си е кај нас,во државниве клиники,ако сакаш да бираш или многу јаки врски или пак паричка :) Само Господ да не чува,тоа е најважно ;)

На PUPICA и Matea212 им се допаѓа ова.
  18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Јас во неделата за прв пат повратив,како што каснав се ми се врати.Оваа недела ја терам 9та недела.А веројатно ми се појави и инфекција или незнам дали е нормално болки доле при мокрење,и на 10 минути демек ми се оди во вц ама по капка две-ништо.А срценцето уште го немаме слушнато,доктотот ми заминал на одмор и морам да чекам.Се надевам се е ок со бебуш.

На danielahani1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Додека ти дојде докторот, за болката при мокрење најверојатно е инфекција, пиј чај од брусница , многу е дпбар за уринарните патишта.

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    честитки буфи за керкишката нека е жива и здрава, си си олеснала, сега чувајте се само,,,

На Bufi и danielahani1 им се допаѓа ова.