Fala ti mnogu....se najubavo kaj sekogo gospod da dava epa neznam kako mu ide so preracunkive hehe pocnuvam da ja polnam 34 )) pa uste 2 ili 3 polni vazno da pominat pa da zdivnam malku A me zezaat moite ti se pravis doktorka ahah koga idam na pregled samo neso prasuvam i isprasuvam....hehe @mariz ooo da sum utnala hahah inaku i jas go nemav videno do pred dve nedeli koga bev na kontrola neli vi pisuvav ke si baram slikice ako konecno se svrtelo so licenceto i super bese go vidovme na 4D i si imam barem edno slikice site radosni hahah najvazno da si gi vidime vo race zdravi i zivi taka e
@Bufi мила да е жива и здрава, сите те мислевме и чекавме вести. Се ќе се среди, уживајте максимално. Бакнежи од мене и од Ирма
@Bufi честитки, многу се изнамчи, ама вредеше! како се вика принцезата? ајде уживајте, сега ќе има непреспани ноки, ама тоа е... инаку јас вчера бев со температура, треска, пиев од тие прашоците тиотил хот и денес сум подобра,имам само сува кашлица повремено, се исплашив, ама не е грип, некоја настинка од времево... од утре ја почнувам 26 недела, на преглед втор скрининг во 28, сега засега се е во ред освен намалениот хемоглобин, на долна граница ми е, железото го качив,ама хемоглобинот тешко оди
Неколку пати сум пишала ама пак ќе повторам бидејќи јас видов голема полза од тоа.За сува кашлица пиј по една чаша чај од Тегавец,за неколку дена ,ќе исчезне кашлицата.Ептен делува брзо и ефикасно.
Ајде мила нека мине побрзо...многу одмарање и течности. Имам читано дури и во случај на грип бебчињата наши се заштитени, само мајката мака ќе види. Ама дај боже што побргу без големи проблеми да те пушти. Оти скринингов во 28, или мислеше на третиот скрининг?
Jas odluciv da se poragjam vo cair kaj doktor jegeni inace sega sum 36 nedela i vekje ja napraviv prvata kontrola kaj nego
Леле , и јас исто. Викендов ми беше најтежок во цела бременост. Саботата цел ден го прележав,не можев да се помрднам. Сите коски ме болеа и јајниците Од што не ми беше добро, не бев во состојба да појдам кај моите,што не ми се случило до сега. Неделата малку ми беше подобро,ама станав со болки во куковите. Денес исто, едвај седам на работа. Башка навечер ме мачи киселина. Ајде уште малку, се тешам. Многу било,малку останало.
A kako se odluci? Moze sama da si biras znaci? Znam deka koj ti se padne toj, ili toa za poragjaj znaci, ako ne e on na rabota, drug te poragja?
@femina11 , знам како ти било,ама мене најмногу ме плаши и нервира кога ме,,тиштат,, јајници....ја мразам таа тапа болка,одма ми летаат лоши мисли низ главава,ама се нека поминува,тоа е најважно.Која недела си? @mariz, јас колку што знам за кај Директорот на Чаир требаат врски,амаможе и грешам ама подобро знае @Matea212 ,нека пише
Вршат достава, од бебеупермаркет го земавме, тоа карши вучко, ама ние си го земавме од таму. Ама ни рекоа дека за еден ден вршеле достава
iskreno mnogu tesko dojdov do jegeni so debeli vrski....inace taka e vo pravo si koj ke ti se padne na smena toj treba da te poragja ali vo nasava drzava so vrski se e mozno
Да збориме реално ако му платиш ке дојде од дома да те породи ако треба Јас не би дозволила да ме порага било кој.
@joy1apsolutno si vo pravo,ako treba za pari i pesna ke ti pee pa makar bil I sveti direktor inaku kaj nego samo so vrski ili pari...jas trebase da se poragjam kaj nego,so preporaka (citaj vrski) od mojot maticen ama sklop na okolnosti(praznicen prodolzen vikend, predvremen poragjaj) zavrsiv na GAK
jas denes bev na ctg i mi vika odlicno e nema kontrakci .... se nadevame ke si posedi bebuso uste nekoja nedela
Е,така си е кај нас,во државниве клиники,ако сакаш да бираш или многу јаки врски или пак паричка Само Господ да не чува,тоа е најважно
Јас во неделата за прв пат повратив,како што каснав се ми се врати.Оваа недела ја терам 9та недела.А веројатно ми се појави и инфекција или незнам дали е нормално болки доле при мокрење,и на 10 минути демек ми се оди во вц ама по капка две-ништо.А срценцето уште го немаме слушнато,доктотот ми заминал на одмор и морам да чекам.Се надевам се е ок со бебуш.
Додека ти дојде докторот, за болката при мокрење најверојатно е инфекција, пиј чај од брусница , многу е дпбар за уринарните патишта.