Добро, не викам дека не постои, имам читано дека не се точни тестовите 100%,може да е и позитивен лажен и негативн. Јас само си го кажав искуството дека се појави појави после 15 мин и беше точно само порана бременост. Дај боже да и е точен тестот на членката, да се радува! ❤️
Здраво девојки , пред се да ви ги честитам велигденските празници. Христос воскресна за. Мн години. Имав болки во долниот дел на стомакот како грчеви надоле на кај препоните, и стомакот ми се згрчи . Инаку сум 28ма недела. Дали имал некој вакво искуство.
I I mene istoto mi se sluci napraiv test mi bese negativen prvote 3 minuti e ostajv vo fioka ko pojdov posle 4-5 sati da go fram imase vtora bleda linija i deneska teram 25 nedela se nadeva da imat istata sreka i devojkata pogore
Среќен празник мами Јас да прашам за искуства, беба кога мрда почнав да чувствувам болка кај уринарните канали (барем мислам дека е таму, долу скроз), болката е остра, сецка како кога имаш песок мислам, не знам со што друго би ја споредила... Уринокултура уредна, се е во ред. Имало ли некоја мама со вакви болки?
Da da naprav pred 3 nedeli i sega lezam celo vreme sega za sega nemam ni bolki ni nisto. Primam terapi plus progesteron depo i cekam na 6 Maj sum na prva kontrola pa da vidam kako e. Fala ti na prasanje
Прашувам за сестра ми. Треба да става прогестерон депо на 7 дена, дали може да си купи од аптека и матичната да и аплицира? У Систина 800 ден . пред два месеца 600 беше Плафон, веќе аздис и незнам што
Може. Јас така примав 2м. Кај матичен гинеколог, општ матичен, другарка мед.сестра. Само во аптека секогаш ми бараа извештај дека ми е препишан од др.
Што 800ден? За да ти стават една инекција? Прогестерон депо ме боцкат од крај на 6та недела, во ремедика. 78 денари ми наплаќаат една инекција. Знам дека може да си ги купи од аптека, и да ја боцкат кај матичен или ако има некој може и дома да ја боцка.
Среќен празник девојки! Само убавини да ни донесе. Прашање: овие два дена бебуши се многу активни, буквално не застануваат ни секунда, не знам дали е едното или двете ама цело време осеќам клоцање. Вознемирена не сум, цело време лежам и немам идеја што се случува...има простор за паника? 29+1
За боцкањето никогаш не ми наплатиле дополнително. Одам само со извештај од Стојковски дека треба да примам и ме боцкат. И мислам дека во систем само таа цена им е за таа услуга. Само не знам дали би прифатиле извештај од доктор од Систина. Стварно претерано со цената, многу е. Што викаш барем за нивни пациенти да имат пониска цена за услугата. Нека побара барем рецепта да и дадат, другарка треба баш сега да ги купува со рецепта од приватен гинеколог.
Јас или кај општата матична или ако се паѓаше викенд јане сандански на дежурен и ме боцкаа без проблем само извештај од доктор дека треба да примаш ми бараа и си завршував работа без пари
Јас исто во Ремедика одрв да ме боцкаат ништо не ми наплаќаа само инјекцијата си ја купував. И секогаш си носев извештај од Димитров дека треба да примам.
За болка во нозете што пиете? Вчера и денес што бев на нозе подолго страшно ме болат мускулите назад под колена. Многу грда постојана болка е ко воспалени мускули и ми иди да ги истегнувам постојано.
Јас ја примав кај матичната, ми даде рецепта ја купив 150 ден од Зегин и таму ме боцнаа кај матичната.