Јас сум 37+5 исто осекам таква болка, дури од сон ме буди, неможам да спијам. Кога пиев магнезиум ми поминуваше но веќе ми го прекинаа и ништо не ми помага, дамо се масирам. Многу гадно чувство..
Moze da si gi kupi od apteka, samo neka i dade maticen recepta, neka i pise povekje inekcii, 5-6 i moze da i apliciraat vo bilo koja ambulanta. Jas taka gi primav kaj na maz mi maticnata, ili ako bev izlezena, odevme kaj ima najblisku ambulanta i bez problem me bockaa i ne naplakjaat. Samo neka si kupi i spricevi i igli.
Јас купувам прогестерон депо и со првата бременост и со оваа. Оваа бременост веќе 4 месеци секоја недела примам, никогаш во аптека не ми побарале извештај и во Тетово и во Гв сум купувала. 96 ден е. @eli25 Мене сестрите ме боцкаа кај матичниот гинеколог, сега имам фамилија секоја недела таа ме боцка, јас само купувам што треба.
Мене редовно ми бараа извештај во аптека. Ова во СК. Лани јуни/јули беа дефицитарни едвај ги наоѓав. Пријатели едни ми најдоа во ОХ кутивче едно нив таму не им барале. Сегде различно.
Од кога почнавте да мачкате крема за брадавици? Дали треба да се почне пред пораѓај или нема потреба? Некој ми спомна дека било убаво и пред доење да се почне превентивно
Јас конкретно, цела бременост мачкав од маслото против стрии и на брадавиците, а од 8ми негде земав ланолин на медела да мачкам, па ќе видиме дали нешто помага
8 и 9ти месец ми се случуваше ова. Нема што не пробав, ништо не функционираше. После пораѓај самото од себе помина. Не знам дали од што се шири кожата или има друга причина.
Da jas imav takov pro Jas imav takvo cesanje , pogotovo navecer koga ke legnev , posle odreden period pomina
Мене почна да ме чеша од 4ти месец. Јас и онака имав сува кожа ,сега катастрофа ми е. Земав со млеко за тело да се мачкам за ептен сува кожа. Во првата бременост користев павловичева со ад капки, редовно мачкање, не добив стрии, претпоставувам генетски е.. што знам, со оваа бременост освен млекото за тело ништо плус не користам, ќе видиме на што ќе личам на крај
не сум сигурна дали сум трудна, за една недела ќе проверам но ме интересира дали смеам деновиве на забар да идам без грижа?
Само без анестезија, јас би почекала ако не е хитно. Инаку јас одам редовно на чистење секој месец во бременоста без анестезија