Mesinja ve sledam veke dva meseci, prekrasni ste, sakam da postavam edno prasanje sto me maci, momentalno sum 35 nedela +6 dena, vo 15 nedela pravena sum serklaz, no vcera odnosno vo 35+5 prilikom brisenje imav pogolemo kolicestvo na shlajm na toaletnata hartija, no Samo zolta boja bez krv, bidejki sum so serklaz Se javiv vo bolnica mi rekoa odma da odam. Pojdov mi napravija CTG 45 minuti se si bese vo red, ne pokazuvase bolki, Potoa me pregleda na Eho od gore Se bese dobro, bebeto spremno so glavata nadole, I na vaginalno me vide, rece ne sum ic otvorena no cervixot e 1,6 cm, a predhodniot cetvrtok bese 2,6 cm. I pokraj toa sto mi e 1,6 mi rece nema mesto za panika I ne me hospitaliziraa. Mi zakaza da odam vo bolnica vo petok pat I da vidime za vadenje na koncite. Prasanjeto mi e dali I pokraj toa sto cerklazot seuste stoi I ne e mrdnat ic I si drzi moze da dojde do bolki ? Imam dve spontani vo 22 nedela I Sega nekako me fakja panika, Znam deka I da dojde do poragaj Deka se ke bide dobro bidejki bebeto e veke 2,5 kila predhodnata nedela mereno, no strav I panika postoi. Nekoi so slicno iskustvo, sovet, za kolku vreme moze da pocne Se ? I Dali ako e Samo zolto sepak e mukozniot cep Ili moze I nesto drugo da e
Jas sum 35+6 I seuste pijam, ja namaliv dozata, porano piev 2 apcinja tri pati na den, sega pijam po dve sabajle I navecer Ama poleka mi rece doktorkata I babicata da gi namaluvam, za muskulite da pocnale da se spremaat za poragajot
И да е мукозниот чеп не значи дека одма ќе дојде до пораѓај, може и неколку дена да поминат, а може и не е целосно паднат и плус некогаш се регенерира. Не се плаши се ќе е во ред, и во безбедна недела си и ќе те пратат пак. Со лесно!
Речиси при крај си, од 37ма се сметаат за термински бебиња. Ама бебиња родени во 36 и без инкубатор поминуваат. Зреење примаше ли? Лежи, мисли позитивно и земај максимална доза магнезиум. Опушти се и слушај доктори.
Povtori go pak utre ama so prva urina sabajle,vo prilog ti prakam sliki so mojot test navecer koj go vidov posle 4 saati deka imat bleda linija a prvite 3 minuti nemase voopsto a vtorite testovi se utredenta sabajle
Zreenje ne mi predlozija denes, doktorkata Samo mi rece vo bezbedna nedela si I da pocne poragajot nema prostor za panika,Inaku ja lezam veke cela bremenost bidejki se vodam kako visoko rizicna, a Magnezium gi namaliv na 4 apcinja na den, samo sabajle I navecer po dve, bidejki doktorkata mi rece mora da ja namaluvam dozata, a mi gi trgnaa I progesteronot sto Se zemaat vaginalno, tie tri pati na den gi stavav, samo seuste mi gi ostavija spritcevite za razreduvanje na krvta, mi rekoa da prodolzam da se bockam. Se nadevam deka Se ke bide ok
Добро утро. Еве да се пријавам од денес со повраќање. Се гушнав со шолјата, а таман мислев ке ми поминуваат....8ма недела тек
Добро утро мешиња, како спиевте? Јас да се пожалам вчера со појаки менструални болки,пиев магнезиум со б6 ми се намалија, штом помина дејството пак болките се појавија За неколку дена влагам во 5ти месец,нели само на почеток болеше? Со оваа бременост секоја болка ме плаши ,не сум раат.. Може и претерав малку со движење овие два дена.. Денес од кревет не мрдам.
Јас бев на скрининг, се е во ред. 22 недела, таман си пораснала, нозете подолги само 460 грама со стапалата долу над бешика, кај што ми скока Сабајле од паника имав страшна тахикардија, па ми пиша докторот Верапамил по потреба. Имам и палпитации често. Дали некоја има пиено? Да не го намалуваат притисокот ми е мисла, 100 со 70 ми беше таму, ама ми паѓа и понизок.
Ke go povtoram obavezno ke pocekam uste deneska bidejki trebase da dobijam na 19 a nema nikakov znak za da dobijam no od vcera pocna na gradite samo napred da me boli okolu bradavicite
Добар ден, убав ден мешковци. Како ви врват празничните денови? Се надевам дека одлично и без мачнини. Јас сум ви добра, минимални мачнини во желудник кога ќе станам сабајле ама ништо страшно. Плус, сум ослабела 1 кило, сега сум 59. Се надевам дека не е некој проблем тоа? Ама стварно ништо не ми се јаде, со сила каснувам нешто колку да немам грижа на совест, искрено. Можам цел ден да го поминам така. За 1 недела сум на преглед, едвај чекам. Ќе ви пишам како сум поминала секако, ве гушкаааам!