И мене, не знам ни јас колку пати имам одено кај него, секое наредно одење се помалку ми беше симпатичен. Па и еден глас што има, нежен , треба да се напрегам да го слушнам. Некако пресовршени црти не ми се за мажи . А и не е многу муабетчија, со клешти му вадев зборовите, се нервирав ептен што не ми објаснуваше
Мешиња, дали е во ред да го чувствувам малото многу долу? Од кога го осетив првото движење немам осетено погоре да клоцне. Да се грижам или во ред е?
edno prasanje sestra mi prasa dali moze tretata revakcina da ima vlijanie vrz menstralniot ciklus predhodno ima primeno dve sinovak bez nikakvi vlijanija na ciklusot se redovno denta koga trebalo da i dojde i kasnelo istiot den primila fajzer treta doza mislenje
Добро утро. Да се потпишам и тука пред да почнам со работа. 25 недела полна, денес таман сум на контрола. Да си земам упати за на Трансфузиологија, за РХ факторот или Кумбсов тест, таман на време сум. Брисевите коа беа втори? Едвај чекам. Више ко вреќа боксерска сум.
Оф на исто сме Јас утре 25 полни, мислам како затвореник ги бројам деновиве до пораѓај, а тек сега ќе почне од убаво да расте стомаков Брисеви 36 недела, ама да стигнеме до таму после мало гајле
Дали некоја од приватните лаборатории испитува скриен шеќер на товар на фондот, т.е со упат? И како да се подготвам за земање примерок?
Да, син лаб. Нема посебна подготовка, не смееш да јадеш 12 часа пред тестот. Некои ќе ти речат да јадиш повеќе благо од вообичаено претходните три дена, но не, не треба. Си јадиш се нормално ко претходно и 12 часа пред закажаниот термин не јадиш воопшто ништо.
Јас закажав за во авицена, ама па таму само во понеделник може со упат и пред 2 недели ми закажаа тек за 9 мај
А јас се јавив за на 9ти мај, ми рекоа зафатено е веќе. Во Син лаб рекоа одиш и одма завршуваш работа, без закажување.
Мене баш ова ми го кажа интернистот. 3 дена пред да идам да јадам благо по 3-4 дневно за да ги испразнам резервите на инсулин. А не ми спомна за 12 часа да не се јаде.
И јас ќе правам нареден преглед. Мене ме фаќа паника да не ми се снеарни од гликозата 5.4 ми е на обична крвна слика, гинекологот ми вели многу е и да почнам со пазење на исхрана. На што се пази, знам благо, тестенини не треба, друго што треба да се намали?
Јас си јадам благо, цело време се борам со себе, ама не можам да оддолеам. Ми е страв што резултати ќе добијам. Инаку стандард во бременоста на крвна слика ми е 4.8.