Упат од општ матичен, гинекологот не дава. Воопшто како анализа, немале услови по ковид протокол за таму да се чека.
Сум била во Синлаб и убедливо се најлоша лабораторија во Скопје, однос никаков, сите се исфрустрирани и гневни, не обрнуваат внимание на тебе, ко ќе те грабне мислиш дупка ќе ти направи, нит вена саглам гледаат, ништо. Неколку пати многу искрварев од обично земање крв од вена, цел ракав лом, џабе стискање, џабе завој. Во Авицена се беспрекорни, барем односот и брзината, чистотата со која работат.
Здраво, некоја што се има породено брзо во Плодност, што треба да се носи за таму, дали треба спавачи, пижами, од влошките што се? И дали има некоја искуство со докторот Никола Василески?
Zdravo mamicki, dali e normalno bebusov da stucka po 2-3 pati dnevno i toa po 3-4minuti? Inaku sum 32+1
Не. Правев приватно без препорака од доктор, чисто да проверам. Не знам дали на овие вредности има потреба од хемостаза, а и веќе не сум Мк, така да тоа е.
Утрогестан до која недела стававте? Со првото околу 30-та ми рекоа да прекинам. Денес на трет скрининг. Ко што се сеќавам , обичен преглед беше @Verce28 да. Еве го и моето почна. а првото многу повеќе икаше
Јас до 20 ставав кринон гел, од тогаш до сега 33+ пијам утрогестан по двапати на ден. Незнам кога ќе ми го прекинат.
Jas do 35+2 go primav, I eve pred nekolku dena mi go prekinaa, vo cetvrtokot bev na kontrola cervixot mi bese 2,6 I Sega vo ponedlnikot po nekolku dena mi se skrati na 1,6. neznam dali e psiha ali seuste Znam navecer da stavam po edno apce, inace sum so cerklaz I postojano lezenje.
33 недела сум матичната ми кажа до 35та да си продолжам како и до сега (2 пати, наутро го пијам, навечер ставам) и уште една недела после тоа да го пијам само навечер...
Uf, se isplasiv, znam deka stuckaat, ama poslednava nedela po 2-3 pati dnevno, pa vikam dali da uklucam alarm Fala ti, mi olesna
Девојки, отприлика после колку време од поднесување на барање за рефундација на средства во ФЗО ги исплаќаат парите за клексани?
Кога сме кај лаборатории и јас да пријавам утка од епски размери во Биотек. Испитував хемостаза, си фрлив над 2000ден и резултатите гласеа, вредност < х. Кога ги однесов кај матичната, ми рече ова ништо не значи: ок времето е пократко од пр.30с ама колку пократко? Мене тоа ми треба да го видам за да знам терапија :/ И така фино лепо си повторив хемостаза и уште пофино си платив пак. Него, да не знае некој дали е проблем ако последните брисеви ги направам 32-33 недела? Ми закажа матичната за тогаш, а сегде читам дека стрептокока се прави у 35-36 недела.