Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас сум 9+1 па тешко ми е:whew: Јас сум плус со миом кој притиска накај половината и си имам болки во половината, а понекогаш се јавуваат и менструални болки во стомакот. Гадењето малце прекина па сега пак се појави и тоа со повраќање и наутро и касно навечер на сред ноќ, ужас:envy:
    Среќа досега со бебе сè е во ред ама тешкичко било да си трудна:lol:, јас уште сум на почеток а тек што ме чека понатаму:worried: Ќе се издржи само до крај сè да е во ред:l:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Јас од 9-10 недела сум во кревет, сѐ ме боли, од кичма, јајници, бешика, ребра, желудник абе буквално се, веќе самата не се трпам,36-та недела сум и одвај чекам да се олеснам, и плус што кога спијам почнав ненормално многу да крчам. Маж ми веќе не спие со мене во соба, бидејќи сум неподнослива верувај не си единствена. Кај мене секој втор збор е офф леле неможам веќе, тешко ми е

На Eli23 и fana им се допаѓа ова.
  3. 4n3t@

4n3t@ Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    UИмам три ампули прогестерон депо, можам да ти ги дадам, мене веќе не ми требаат...

4. 4n3t@

4n3t@ Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво,
    Ми останаа вишок три ампули прогестерон депо, повеќе не ми се потребни, не се боцкам. На кого му треба слободно нека ми пише ќе му ги дадам.
    Поздрав

На Arababy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Ti blagodaram mila, ama ne gi primam vekje :)

На Arababy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    :rofl:
    Ќе си офнам дома, додека диплам алишта, додека средувам кревети, додека мијам садови итн..и само маж ми се убацува на врата: Што ти е? Што се офкаш, да не бидна нешто? :rofl::rofl::rofl:
    Како меме е станат веќе. :rofl:

Денес дланките ме болат. Шрек не ми е рамен. Добро, може Фиона да бидам ахаха.

П.С. Кажете маичиња труднички, со ластик од страна и бебе на слика, ама тенок памук, кај можам да најдам? Да сте виделе конкретно?
    Во Ваикики гледав завчера, ама мн дебел тоа памукот мислиш на Сибир ќе ги носам.

Последна измена: 28 април 2022
    На Yowannty, Erika.greeneyes, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  7. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Абе има два три денови не го осеќам бебе , зошто вака? Ви се случило?

8. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Воопшто?! Ни како лизгање или како рипче?

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Касна благо, кока кола? Не би требало воопшто да не го осеќаш. Може е помрзливо, а може и мрдка кога спиеш.
    Ај иди денес чисто да те ѕирнат да си мирна.

10. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Која недела си?

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Тотално нормално за 14-15 недела, мислам толку си така? Некои воопшто не ги осеќаат тогаш бебињата, пример јас. :D Кај мене редовно мрдање почна после 18 недела, пред тоа ретко.

На pikabu5, JuLleE, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Аа чим си тек 15та нормално си е. И јас тогаш еднаш неделно дали го осеќав.

На pikabu5 и kristina.k им се допаѓа ова.
  13. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    564
    Вчера бев на втор скриниг, официјално девојка е. И првото ми е девојче, посакував машко, но најважно е што е се' во ред. :inlove:

На Enn001, Алек***, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Дали бевте за скрининг и кај матичен и на приватно? За срце преглед правевте сите?
    За првото така одев на 2 места, ама сега ми е премногу стресно, имам трауми од тогаш уште.
    Кај матичниот беше се во ред, срцето ми покажа поделби комори, преткомори, се мереше пред мене и зборуваше за секој орган, па се мислам дали е потребно да одам и на приватно или да не си правам дополнително стрес. Од друга страна ќе се мислам зошто не бев. (facepalm) До која недела има рок за вториот скрининг?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    564
    Како што знам втор скриниг е од 18 до 22 недела . Јас одам паралелно кај матичен и на приватно за обични рутински контроли, а на скрининг само на приватно зашто матичниот нема 4д. Јас да сум на твое место би отишла на уште едно мислење

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Толку сум 22+1. Има матичниот мој ново ехо, пушта и 4д да видиме лице, ама мерењето секако на 2д мислам го прават.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    564
    сега пак ти го препрочитав мислењето, не знам што прочитав претходно. Ако е вака се' ок нема потреба од друго мислење, кај мене беше свртена така што не можеше докторот добро да гледа па ме размрда ептен. Кај мене не не филозофираше многу но не остави простор за сомнеж

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.445
    Допаѓања:
    35.060
    Кога веќе се жалиме и јас да си пишам, да ми олесни душа. :rofl:

Пред некој ден со маж ми бевме на роденден, на масата таму имаше од пиле млеко, значи сè и сешто буквално, ама имаше и мнооогу месо. Ваша Квин ич не сака месо, значи ич. Кога почна да ми мириса тоаааа, кога почна да ми се борави и повраќа, ау погрдо чувство немаше!:rofl: И сега јас како да му речам на мм да станиме, нема смисла само што дојдовме, само ќутам и си подголтнувам, а тој е сосема обратно од мене, за месо душа ќе даде, го гледам лапа ли лапааа.:rofl:

Испаднав надвор, се потсмирив малку, и за брзо си заминавме. Неможев значи да ги поднесам мирисите, е до толку.:D
    .
    .
    бтв, освен тоа што ми се згади, друго е супер, само немам сеуште многу апетит ама добро, сеуште сум рано и може тоа многу да се смени понатака во бременоста.:lol:

На Iris-1234, Enn001, АнаМаријаД и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Сега бев на контрола на ГАК ,Ќаев ме гледаше и се изнервирав ништо не ми објасни 2 мин се е ок и ајде чао. Ова што се мери 38 недели ме буни, не добив ни прилика да прашам. Знае некој да ми објасни, главата е толку понапред или?

Прикачени фајлови:

20. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    Кај мене главчето ми бега стално за 2 недели понапред а тука негде сме јас сум 34 недела, одкако дигнав паника и тука и кај матичната ми беше кажано дека на машко бебе главче нормално е да е поголемо во однос на женско,а и голема улога игра и генетика... слободно опушти се и уживкај во последните недели :l: