Каев го мрзам. Јас после скрининг си бев кај матичата, вчета на ехо, 20 мин ме гледаше. Значи затоа не си ја мењам за ништо на свет и си плаќам алал 300 денари ехо.
Јас машки издржав пат од 12 часа, во два правца, излегувања до 2 часот по полноќ и секојдневни гостувања. Е сега јас секаде седев, секаде се движев само со кола и кичма ми е во ред. Добро се осеќам, чудо. Денес планирам само да лежам и одмарам. @kristina.k јас во првата бременост одев паралелно кај два доктора и плус за скрининг кај трет. Сега решив само кај еден. Освен д димери, сама, и на друго место, друго ништо не планирам да проверувам. Така решив, најдов овде добар гинеколог и му верувам. Јас, за жал, во Мк, така правејќи се паметна, доктор, испитувајќи си сама некои работи, имав лошо искуство. Каков стрес имам изедено. Тоа за памет ми беше. Веќе стресови сама не си правам.
@fana незнам дали пишав вчера, во Синлаб немало каде да се чека ради ковидот. За скриен шеќер. И рекле на пријателка прошетај 2 часа, а оваа го свртила градот уздуши-попреку, па после вели еј знаеш што, низок ми е шеќерот. Ај кажи ми колку е веродостојно ова испитување? Јас закажав во Авицена, со упут имаат слободно на 16ти, без уште од 3ти.
Јас се испаничив сега многу,и кај матичниот претходниот пат беше за 2 недели понапред ама ова е веќе 3 недели. Му пишав и него да видам што ќе ми каже ама ќе се мрднам џабе. Има ли некој што прима испаничени трудници без закажано на приватно
Охооо panic level 100ка ми е мене секое идење на преглед Мада и ехото на ГАК е како да ти кажам...мене ми извади во 30 недела бебе тежи 1900гр, одам во 32 недела кај матичната ми вика 1900гр, испаѓа бебе не мрднало две недели со килажа...истото беше и за главчето мерките на ГАК беа 3 недели понапред, кај матичната 2 недели...зависи и како го фаќаат за мерење јас мислам дека не се замараат многу колку што на матичен би те прегледале. Ќе видиш и матичната што ќе ти каже.
Мами има ли некој во второ тромесечие поточно 19+5 сум, да има мака со цврст стомак овие неколку дена така ми е , осеќам како ме затега од од позади па напред цел. Немам стегања и пуштања него она цело време како затегнат го осеќам и паника ми ствара нелагодно многу е. Јесте имам мака со тврда столица дали е можно и тоа да ми ствара притисок или се шири незнам и само го чепкам
Јас пак скроз спротивно. Супер се чувствувам. 31+3 сум. Освен што главата ме боли често и се уморувам брзо и ќе снемам воздух. И што едвај јадам и сум без апетит и ми се повраќа од што не ми се јаде на стол кога ќе седнам, друго немам да се пожалам Ама ова што ме боли често главата не е нешто ново, и пред бременост мака мачев со главоболки и мигрени.
И јас истото искуство го имам. На Гак 2500 одам после 2 3 недели кај матичен исто ми кажува 2500..не знае човек више кого да слуша
Неколку пати имам станувано од ресторан,зашто на маса до нас носеа месо и страв ми беше да не се исповратам пред сите. Го чекав мм пред врата да плати сметка и на сред јадење да стане. На гости кога не ми се оди, уште се вадам на тоа.
@JuLleE и јас за првото одев паралелно за се, еднаш и кај трет и од кај него имам трауми уште. Тотално непотребно, на крај се беше во ред ама си го добив стравот за цел живот. Уште некој ден ќе размислам, ама веројатно не одам, ако имаше нешто ќе видеше и матичниот си велам, искусен доктор е. @Cloverrrr јас и @Eli23 си се жалиме за тоа постојано. Мене ко ќе пешачам особено камен тврд ми се прави, особено горниот дел под дијафрагма. Кожата затегната и притисок во цел стомак, баш како што опишуваш.
Некоја мама со бебуш свртен карлично во 34та недела има? Или да знаете некоја со такво искуство па да се наместило бебе? Денес бев на контрола, во 28ма недела беше карлично, 31ва главично и сега девојкава пак се сместила така се плашам дали ќе се сврти до пораѓај... Д-р вика као има време, ама ептен ми е страв, коски ми се местат да не треба царски на крај...
Здраво и од мене. Вчера бев на редовна контрола во 16та недела. бебето си расте нормално но матичната забележа некоја сенка над бубрежето. го вртеше вака, така, онака и на крај ми предложи да одам на второ мислење. Дали некој имал некое слично искуство? :/
Кај мене не успеа да се сврте и си остана карлично до крај. Јас бев ситна, оно поголемко (се роди 3920гр). Уште кога ми кажаа дека е карлично, се помирив дека можеби ќе треба царски. Ништо страшно, битно да излезе здраво и живо!
Ма мене и седната, легната секако овие денови така е и баш како што викаш кај дијафрагмата не се чепка колку е цврсто. Ептен ми прави паника а магнезиум си пиам редовно, ама столицата ми го мате уште толку есапот
Моето беше карлично, а сега не знам дали е сеуште така, попладне сум на преглед па ќе ми кажат. Оно и карлично природно може ама тешки маки се. И јас се молам моево да се сврти.Инаку сум 31+3.
Јас си досадив сама на себе веќе да се жалам а камо ли на вас,пола поминав,19 недела сум да издржам уште пола. Претерано сум нервозна,избувнувам за ситници,се расплакувам,мислам дека сум на ивица на нервен слом,што може да се пие за смирување освен б6 и камилица?
Да да, фала богу тоа, само се да е во ред со бебуш. 2200гр е моментално мојата, ќе се молам да се намести
Нормално е.еве после 30 недела јас се чувствувам посмирено! Излези на воздух, на тераса или во дворот. Напрај си какао и уживај си!