Мислење за крвната слика Ме бунат ниски еритроцити и лимфоцити, за хемоглобинот си знам А шеќерот ми е 4,9 на гладно За 1 сат 10,1 За 2 сати 8,4 Ми рекоа добро било, а нели 8,5 е граница и плус сум 24та недела. Малку ме фати страв да не се качи до понатака.
А да ве прашам имам болки во деснава рака веќе аман се мрднав, да не има некој сличен проблем да сподели чаре зошто кој доктор да прашам сите различно зборат, ама финишот им е ист...ќе помине де На сета мака и грбот почна да ме боли, е сеа тоа знам дека може и време му е 26 недела е бебушка ама што правите за тоа? Може ли да се користат оние електричните масажери или и тоа да чекам да си помине
Мене ме болеше левата, потоа почна да отекува. Матичната ми рече немало шо да се прави, до пораѓај да истрпам.
Девојки дали има некој сличен проблем како мојот. 22 недела прокрварев пијам добрастон 3х1. Од тогаш еве 29 недела почнувам секој ден да имам по некоја точка кафеава крв кога ќе станам сабајле. Докторката моја ја прашувам вика не е сериозно зошто се друго си е во ред бебето напредува, цервикс 36 грло затворено. Никој нема објаснување од каде е таа крв. Дали некој со соочил со иста или слична ситуација како мојата?
И јас од 15та недела прв пат прокрварев и еве уште имам чат пат како кафеаво, 17та сум. Велат дека не е страшно веројатно сум се чистела од стара крв. Редовно ехо само и прати дали ќе се зголеми. И јас се плашам многу, ама штом беба е океј мислам дека не треба да паничиме
Абе све доктори значи! Како тоа истрпи?! Многу ме нервираат и мене така ми зборат, ама ај бе истрпи болка е не е шала. Знам дека во бременост може да дојде до разни промени во телото, ама па можат барем да ни објаснат што од каде е и дали незнам со некоја маст, облоги топли-ладни би можело да се ублажи тоа
Може да е карпален тунел ми рече или само отоци. Нема лекови за трудни. Може облоги или некоја маст за болка, на приватно, ама којзнае колку ќе е скапа за трудни. И тоа.
Може да даде приоритетен упат матичен лекар ( не гинеколог). Барем мене ми имаат дадено зошто сакав кај Адамова да одам, пред бременост беше ова. Замоли ја матичната.
Да, Sideral forte и Floradix сируп. Ама не сум баш редовна, кога кало стигнам. Има подобрување некое, битно не иде надоле. Ти провери кр слика?
Добро дали само јас имам проблем сестра кај матичната? Такво одвратно и препотентно створење не сум видела, колку пати ќе и кажеш нешто абе ко за инат не те ни слуша. Како у матично на изводи да работи па и таму по ќе ти завршат работа. И се јавив прееска да ми пушти резултати што ќе и стигнат, морала у 15ч да си оди не ме ни слуша. Идам за упут чекам, ме заборавила да ме викне разбрала нешто друго она. Имам осеќај за инат да ми прави. Искрено се мислам матичната заради неа да ја сменам од што ми шири негативна енергија. И сега до вторник треба да чекам за да ги видам резултатите зашто госпожа не се јавува више.
Колку ти беше на претходна крвна слика? Јас чекам да ги допијам апчињата па ќе проверам. И јас некогаш прескокнувам не сум скроз редовна. Како го пиеш сирупов мене ми остана гаден вкус на железо првиот пат кога го пробав и повратив. Од тогаш со сок го пијам и не на гладно @Bibi_23 и мене таква ми е терсене сестрата што е задолжена за боледувањата.
Резултати може и општ матичен да ти издаде од мој термин, немора од гинекологот... јави се таму? Инаку и јас сменив матичен гинеколог сега на почеток на бременоста (бев претходно само на еден преглед лани) поради арогнтната и дрска сестра, си реков оваа да ме нервира уште 8 месеци - не!
Супер поминав кај неа. Претходно имав одено кај Синиша Стојановски каде на ехо виде промени на тироидна но не се за терапија, мн малку изменета структура. Кај Адамова бев поради тоа што не можев подолго време да останам бремена и на крвна слика имав покачен пролактин, па почнав со испитувања... Супер е докторката, според резултати виде дека е можно да се работи за пцос некој почетен стадиум и ми даде терапија. Не почнав со терапија, бев и кај Димитров и др гинеколози на консултации и у меѓувреме останав бремена... Во глобала докторката е професионалец, по неколку пати дава упат за испитување хормони па дури тогаш терапија, лично јас сум многу задоволна и ја препорачувам.