Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Arababy

Arababy Истакнат член

Јас јадам аронија два месеци секој ден по 10 зрна и баш пред 2 дена испитував крвна слика хемоглобинот и железо мат. Гинеколог ми рече ми биле совршени. Му реков дека јадам аронија. Не ми рече дека не треба да јадам.

eli25 and jelo like this.
  2. Arababy

Arababy Истакнат член

И јас пред да почнам да јадам читав не најдов никаде податок дека не треба да се јаде. Напротив многу го препорачуваа да се јаде во бременост

Eli23 and jelo like this.
  3. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Жени лак да најдам организери за бодиња за фиоки? Иматр ли сретнато негде со нормална цена

4. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Odi neka ti napravat test dali e plodova voda. Ne se plasi, I da e, postoi nacin da se sopre istekuvanjeto na istata. Bez stres , no sepak napravi si proverka

Jana06 likes this.
  5. Kbr

Kbr Истакнат член

И јас во смутито обавезно и ананас и аронија неколку зрна ставам и сега и на почетокот така кога останав бремена, незнам дека не треба аронија да се конзумира, фала богу се е во ред и со мене и со бебка, е сега не преѕерувам не ја конзумирам секој ден ама кога ќе ми текне знам да направам смути

jelo and Arababy like this.
  6. Elena.ge.s

Elena.ge.s Активен член

Maicki,

Ve molam za sovet I iskustvo so cesanje na celo telo vo bremenost I nesonica?

Ova e mnogu dosadno I macno jas sum 33 nedela.

Ve molam za sovet.

Last edited: Apr 29, 2022
  7. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Пред јадење го пијам, мене па и вака ми е вкусен.
    Претходно ми беше хгб 96, а железо 27. Ама во различни лабратории испитував и гледам дека границите се различни не знам дали е релевантно да споредувам. Али мислам дека не лошо, стагнира не се влошува.

Кои апчиња ги пиеш?

Last edited: Apr 30, 2022
  8. purple..m

purple..m Популарен член

Поминавме и втор скрининг. Бебка е одлична, ме стопи прегледов :inlove::inlove::inlove:
    Последната недела веќе баш и ги осеќам движењата, ептен ми е интересно :D
    Докторот ми го провери и серклажот, вели одлично држи. Цервиксот за малце е поголем во споредба пред интервенција.

Се на се, убав ден си имам :l:

Патем, неделава конечно почна да ми се познава стомаче :party:

9. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Mene na primer eve 36+2 sum I sekoj pregled mi e vaginalen I mi merat cevix I mi go gledaat serklazot dali dobro drzat koncite, sekoj pregled Trauma mi e no sto da pravam mora da se izdrzi

eli25 and Doktor F like this.
  10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Фоливит феро. Ги пијам на сабајле после јадење.
    А сирупот го пијам со сок пред спиење па да видам колку ќе има ефект.

Bibi_23 likes this.
  11. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Ajde I Jas da si Se pozalam, denes Termin vo bolnica imav vo 9, pritoa mora da se najavis porano vo bolnicata da ti spremat Eden List so lifcinja za lepenje, primer na mokraca, krv, brisevi, znaci u bolnica stapnata vo 8:15, mi napravija ctg 1 saat megu 10 I 11, i na pregled vlegov vo 12:15, zbesnav!!! Cekav tocno 4 saati za da mi dojde doktorot sto me ima operirano I da mi kaze deka cerklazot odnosno koncite seuste drzat dobro I deka sepak nema da gi vadime denes. Znaci pregled 15 minuti, I na kraj mi vika vo vtornik pak ke si dojdes, vikam ke dojdam Ama pregled bez nekoj medikament za da ne osekam bolka pri kontrola Ili vadenje na koncite nema sansi da izdrzam, vikam pregledov poveke boli I od samiot poragaj :( premnogu Se iznervirav, bidejki Jas 36 nedeli sum postojano vo krevet legnata I Sega 4 saati na stol odvaj izdrzav, na kraj veke pocnav I da komentiram, no za zal ne me razbiraat bidejki brbljav makedonski a oni germancinja Pa se cudat sto komentiram Ama Se nadevam zborat idiotizam go razbraa. Zena trudna da ostavis 4 saati da ceka so bolki vo celoto telo ne e humano!!!! Izvinete na dolgiot Post Ama zbesnav sto od hormoni sto od bolka Se Se sobra denes :(

Eli23, Mateas and eli25 like this.
  12. NikaMakedonija

NikaMakedonija Активен член

Ве молам за мислење. 37+4, мукозниот чеп паднат утрово, на преглед отворена 2 прсти без болки, докторката ми вели да почекаме болки а пораѓањето ќе биде со царски поради поставеноста. Ми кажа дека постелката ми е втор степен, дали треба да е трет кога ќе се роди детето? Дали е лошо ако е втор степен? До сега немав обрнат внимание на ова. Сега не можам да спијам

13. fana

fana Форумски идол

Зошто ќе чекате болки ако се пораѓаш царски? :^)

Не се грижи за плацентата, ок си е.

stsmua05 likes this.
  14. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Jas se iznervirav citajki te, empatija nula, sto i da kazhe covek nema da ti se namali bolkata.
    Teshi se deka si pri kraj i deka ke nemas maka na poragjaj, silna si ajde ❤️

Pajace77 likes this.
  15. NikaMakedonija

NikaMakedonija Активен член

Не знам зошто да чекаме, утре т.е денес ќе одам пак на цтг и ќе прашам.
    Фала ти за одговорот сега сум малце помирна.

16. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Од она што јас го имам читано и до некаде сфатено, е дека квантитетот е она што се брои и е штетно. Доколку било која намирница се конзумира во рамките на нормалата, е повеќе полезна, отколку штетна. Инаку аронијата не треба да се конзумира секој ден, за два-три пати неделно, е сосема доволна количина. Според истражувањата, не се препорачува од аспект на алергии, кои можат да се појават во бременост, на храна која претходно немало никаква реакција. Од таму, како што споменав, два или три пати неделно е сосема во ред. Исто така, до некаде е контраиндицирана кај оние кои земаат аспирин како одредена терапија во бременост, од причини што може да се јави продолжено крварење или модринки.
    Во принцип, она што го пишува на нет се однесува на медицински дози или количини на продукти.

jelo, emche05, Vincent and 1 other person like this.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Мене ми се смачи веќе секоја втора недела јас сум настината:(
    Пак ми се затна носот, грло, аман веќе дополнителна нервоза ми ствара :@

@NikaMakedonija зошто да чекаш болки?
    На државно ќе се пораѓаш?

mal.ecka, Eli23 and fana like this.
  18. Arababy

Arababy Истакнат член

Кога си бремена во се треба умереност. Некој и од 2 банани може запек да фати... :hai:

emche05 and Alexandrite like this.
  19. Mateas

Mateas Истакнат член

Девојки кажете ми некој што бил скоро на ехо во Систина.
    Закажав ехо кај др.Гордана Петровска за 1 недела, но заборавив да нагласам дека одам всушност за мерки на бебињата, односно да видиме дали добро напредуваат според гест.недела.
    Дали требаше да закажам скрининг, или и кога гледаат на ехо(ми кажаа 3300 ден) ги кажуваат овие мерки?
    Фалаа:f:

20. Мm222

Мm222 Активен член

Јас одам кај докторката и на секој ехо преглед се мерат органите (главче, стомак, бутна коска) и проверува проток.
    Секако можеш да и спомнеш ако имаш сомневање за напредувањето.
    Кај мене на втор скрининг се беше ок, а после 23 недела стомачето беше помало, кога отидов на ехо преглед и кажав и подетално го следевме растот.
    Не знам која недела си ама ако си во 12/13 , 20/21 , 28/29 можат и како скрининг да го сметаат и така да го наплатат ама за ова не сум сигурна.

Srcka28 likes this.