Да ве прашам, депилирате интима? Јас порано да, откако сум бремена не, ама сега не можам да се бричам и сакам барем пола. Сама со ленти се средувам. Не знам дали е во ред.
Го осеќам бебето како да е хоризонтално наместено... не знам така некако ми изгледа, да седам и да станам да се по движам осеќам притисок од двете страни на стомакот и ептен како оптегнато ми е меше. На секое станување. Не знам дали се лажни контракции или што е, ама чудно некако. Денес бев баш да речам активна, се движев, па тоа да не има врска? И дали е страшно и опасно ако е бебе хоризонтално?
Зависи која недела си , во 20та недела кога бев ми правеше скрининг , така и ми наплатија , после кога бев во 24та недела ми направи ехо го мереше бебето се најнормално , постелка , цервикс и ми наплатија како ехо преглед.
Odluceno e uste pred da se znae polot, imavme smisleno I za masko I za devojce, no problemot e drug, sega mi tekna Deka sakam deteto da ima dve iminja a maz mi nesaka da cue za vtoro ime Pa ke vidime sto ke bide na kraj
Јас отидов отворена 8 прсти, а бебето не беше спуштено Шетав, клекнував и напнував цело време.. Најверојатно и двете работи што ги кажа биле индикација за царскиот. Не мисли сега на ова, две исти породувања нема Сигурно ќе е се ко што треба , се тешам викаат со вторите е полесно
Јас мислев дека е така наместено исто ме “тегне “ од двете страни и сега кога бев на скрининг баш прашав дали е така ,наместено-хоризонтално, докторрката си се насмеа рече дека не е , со главчето надолу е . Дека се поголемки, сешто си замислуваме
Ne e strasno, jas vo 24 i 28 nedela kaj Dimcev koga bev mi bese horizontalno i rece deka e normalno. Sega vo 32 koga bev mi rece deka se namestilo so glavceto nadole, taka da nemaj gajle.
Јас сум веќе 34+5, затоа ми е мисла. Последно бев пред 2 дена на преглед карлично беше сместена. Де на лево ќе се скупчи, де на десно и ме тегне до тука бива. Дури и ме боли околу папок некогаш. Се надевам се е во ред
И јас исто, до пред бременост се депилирав цело време, сега игра брич, до кога ке можам - можам, после кој знае како ке биде.
I jas se depiliram od pocetok na bremenost eve do 26 nedela a sum so serklaz pa na pocetok imav krvarenje sve sto ne mi se sluci ama toa ne go prekinav i sum nemala nikavi problemi do sega. Ama da sekoj pat sto ke odis da e so nov vosok ne od tie sto se koristat poveke pati
Девојки, кажете ми како разликувате вистински од лажни контракции? 36+ сум и имам болки како менструални јаки, ме фаќат на 10 мин, потоа на 5, па на 9, на 13 некако измешано. Ме фаќа страв не знам дали да одам во болница или да почекам
Ако се толку јаки и чести да одиш, ќе те стават на ЦТГ ќе видат дали се породилни контракции. Лажните не се толку болни, ама и не се ко менструални болки туку стврднувања на матката. И не се јавуваат на толку кратко, само периодично. Со лесно!
Вистинските се менструални болки само многу поболни, на почеток се поретки но по некое време стануваат се почести и почести, на еден час, па на половина час, па на 15мин …. бидејќи си веќе во 9ти месец подобро оди на лекар, вака на форум баш и не знаеме. Со лесно
После мм ќе помагаат Него како сте со спиењето, јас никако, уште од прво тромесечие сум така, му викам на мм кој баксуз сум сите трудни жени се утепуваат од спиење а јас изгледа се тренирам од сега за бебка
Kolku sto sum citala, bebe se vrti i pokasno se mesti taka da mislam deka e ok, ke proverime kaj doktor google ili pak ako ti e na misla pojdi na dezuren, za da bides mirna.