Нормално е, особено зглобовите отекуваат. И мене ми се. Кога ќе лежиш дома на кревет, ќе си ставаш перница под стапала. Или нешто било што, нозете да бидат на повисоко.
Браво секоја чест за вас, јас не давам ни нокти да ми сече и да ме лакира, едноставно не сакам. Не се осеќам ни помалку привлечна, ни имам комплекси, слободни сме и опуштени заедно и ми помага тој доволно, само нема потреба влошки да ми мириса.
И мене околу папокот ми се појавиа, а и нозете малку повеќе од пред тоа имам. И баш за тие околу папок се мислам како ке се средат, сега за сега не ги чепкам :/
Јас ги тргнав. Може не требаше да ги чепкам. Претходно немав може после пораѓај ќе се повлечат. Ама сега дека ги тргнав да не ми останат и по пораѓај
Ич незнам мене прва бременост ми е и баш тоа си викам како ќе се средат нека кажат поискусните :/ А од кај па таму се појавуват претходно и јас сум немала ич
Женскии, среќен празник, цела бременост ништо, сега ми испадна херпес во 38 недела нешто да ставам за побрзо да помине освен хидроциклин и ацикловир, тие не ми помагаат..
Нема да ти останат. Во првата бременост ги брилев на стомак неколку пати. Си останаа бели и се изгубија. Крај краева, на пораѓај бричат се со бикче на суво, така да не се замарај.
Abe ve citam i se cudam... Prva bremenost mi e i toa dupla, bliznacka. Soprugot posle invitroto osven se sto raboti po doma, stana i ekspert za bockanje. Duri samo za da uspeeme da imame dete, spremen bese i pampers da mi stava i menuva samo da bide se kako sto treba! Posle se sto pominavme godinive nanazad ne se sramam da mi isece nokti, da mi oblece corapi i patiki. Da me izmasira i da me izbrici, da mi sravi lak na noktite i da me izbanja. Jas sum kako slon i navistina nemozam sama. I bas sum srekjna sto so ljubov se pravi! Kraj kraeva toj mi e najblizok i so nego sum najopustena. Taka da aj oladite od muabetite maz mi nema sansi da me brici ili da mi smeni vloska bidejki zborite na pamet, izgleda ne ste imale problemi vo zacnuvanje i bremenosta pa da morate se zaedno da pravite!
Најбезбедно ми изгледаше мене со бик да ги поминам. Имам и сега доста, бели се, така и ќе си останат.
Исто како јас да сум го пишала ова, ама буквално од а до ш. Низ истото поминавме и јас сум со ивф и близнаци. И да, ништо не прави од што мора се прави од задоволство, па зашто спиеме со сопрузите ако се срамиме од нив? А да шириме нозе на разни гинеколози не е срамота а, од мажот било непријатно, срамно и што ти знам на немој
И кај мене е исто, мм лета по дома, јас сум со еден спонтан и сега си чекаме девојчее.. Ам буквално јас сакам секој да има таков маж во бременоста како мојот, тој и предходно ми помагаше ама сега СЕ прави и интересно ни е, се смееме пошто неможам да се наведам, станам, и ме зафркава и помага. Имав период кога само лежев, он пред да оди на работа се ми спремаше за јадење складирано и на маса пред мене.. Ќе присуствува и на пораѓајот здравје боже.. Неможам и јас да разберам жени што се срамат или нешто од нивните мажи..
Јас густиот сок одамна го одкажав мислам од него се давев во киселини, пробај со млеко ладно или сода со лимонтуз и шеќер мене и таа ми помага.
Imas srekja sto ne si so serklaz, i te kako mu dozvoluvam da me brici i da me oblaka i sece nokti... Sekoe navednuvanje mi se cini ke mi pukne konecot, pa sakala ili ne, moram. A inaku i taka sum premnogu bliska so mm, pa sekako i bez serklazot bi mu dozvolila bukvalno se
Денеска лежејќи дував балони со син ми,сега ме стега во гради и ме боцка,неможам воздух да земам,дали е можно од дувањето.Сама сум и си паничам плус
Јас бев како слон, троцифрена бројка на пораѓај. Можев да се лакирам сама ама маж ми инсистираше да не се виткам, бебето ке се нагмечело. Сама сечев нокти ама тој ме лакираше, масираше итн. сега ни по голема нужда не одам сама, сите сме во веце. Клучеви тргнати затоа што синко умее да заклучи.