Znam kako ti e, mene se mi pocna so jak cistit, placev i mocav... Posle toa kandida zakaciv, koja ne ja izleciv do pred eden mesec, sega ovaa od nige nikade se pojavi, padnat mi e imunitetot duri ne sum ni za setanje nikade, od vozduh kje zakacam nesto. A pred da ostanev bremena sekogas sum pravela pap testovi i redovni pregledi i nikogas vo zivot ne sum imala bakterija ni vo urina ni vaginalna... Ama toa ti e, bremenosta si go pravi svoeto :/
@Ivanushkaa , познавајќи ти ја ситацијата докторот ќе ти направи пак контролни брисеви пред пораѓај.Доколку има некоја бактерија,според него да е опасна и да се пренесе,ти ставаат антибиотик преку инфузијата....Доколку смета дека е подобро,за избегнување компликации ќе ти предложи царско.Ма не грижи се,ќе си ги средиш сите бактерии пред да излезе малецкото Сепак,докторите си ја знаат работата, нема да остават така доколку е опасна бактеријата за бебчето,ќе најдат решение,и најважно од се, Господ нема да не напушти,тој е со нас
А јас пак,за спиење,никако неможам да лежам на грб,мора на страна,најнезгодно ми е на грб,а пред бременоста,спиев и на грб,немав гајле
Fala ti na ubavite zborovi se nadevam deka ubavo se ke ispadne kaj site......doktorive si znaat...ama nie pak se preispituvame hehe od pusti strav Samo na gospod da se molime i toj e so nas taka e
Дај боже кај сите да излезе се во најдобар ред, па потоа да си коментираме во темата,,Бебе,, и единствена нервоза да ни биде тоа што нема да можеме да спиеме навечер од бебињата Инаку,најинтересно во бременоста ми е што сите со душа,едвај чекаме да дојде ден за на гинеколог...а претходно сум ги мразела тие денови
Lele mislev samo jas sum takva Mene zivotov mi se cini mi stoii u mesto megu 2 pregleda-ziveam da vidam dali e se u red Uteha mi e so eve kaj site e isto
Моја препорака мамички - земете си обични кадички. Јас земав со испакнат дел за лежење до 6 месеци и плус дел за седење за после. Но бебуш сака да пливка на стомаче со тоа што само нежно ја држам под брадичката. Ја легнавме на делот полунавален, ама премногу ужива на стомаче... Е сега, работата е што за на стомаче нема место од тој испакнатиот дел, и некако и смета. Затоа Ви препорачувам да си земете обично корито, па ако треба ќе си земете додаток.
мислам дека бактеријата во уринокултурата нема да штети на детето, зависи каква е, нели, ама често знае да направи предвремено пуканје на воденјакот, и породуванје, затоа не се чуди ако се породиш само што ке влезеш во 9 на моја другарка тоа и се случи, и рекоа од бактеријата... друга се породи во 34 недела, и рекоа повторно имала вагинална инфекција... важно живи и здрави се и тие и бебинјата, ама има ризик
Jas od sam pocetok sum so bakterii, sega imam ureaplazma i na antibiotici sum, a 35ta ja teram, a dosta opasno bese kaj mene, duri na ginekolog taa sto ne izvadi od mene so pamuk, ama eve si teram, nemora da znaci valjda deka od infekcii pred vreme kje se porodime, pa i da bide zdravje nekako kje se istera, vazno bebco da e dobro
zenski dali moze postepeno po malce da tece vodata od vodenjakot? denes na nekolku pati mi tece voda po malce mozno e da e puknat vodenjakot ?
I jas toa se plasam, mi kaza ginekoligot zanova, no se nadevam deka nema da bide slucaj kaj mene :/ eve tret pat pijam antibiotik i ja lecam.....sepak najvazno e da vlezeme vo deveti pa so lesno na site i gospod da ni dari zdravi zivi bebcinja, a ako treba i togas da se tretirame i jas i bebce so antibiotik ke pravime taka samo da bide dobro na kraj....so lesno na site
Вечерва бев премногу нервозна и многу плачев.Ама во тие моменти осетив како да ми мрдна нешто во стомск и болки во долниот дел од стомакот.Али сепак 9 та недела сум не би требало да чувствува и тоа кога не сум јас ок или пак да мрднало.Некако не ми е верно ама да си прашам што е.
Мислам дека е прерано за да почуствуваш било какво движење на бебчето. Некои започнуваат да чуствуваат движења дури од 16 недела, иако и тука не се секогаш сигурни дека тоа е тоа, најчесто од 18. Движењата се у секој случај прилично покасно. Можеби биле цревата, грчеви, матката се шири, и јајниците знаат да наболат. Односно во оваа фаза сеуште плацентата ја нема презедено нејзината улога и бебчетос е храни преку една циста. Па и таа знае да наболи некогаш. Промените на расположение се и те како познати меѓу трудниците..па и плачењето. Не си единствена која поминала низ оваа фаза. Си се исплакала, се надевам ти олеснило и сега со побистра глава обиди се да не си создаваш дополнителни стресови. Бебчето е добро. Напи се магнезиум.
Имаме срценце Денес бев на преглед сум 7+3 но докторката ми рече дека покажува 3 дена помало. CRL =10,1 утре сум на крвна слика и урина. Ми даде и мајчина книшка... убаво ми почна денот
Супер за срценцето,какп ти почна убаво денот така да ти биде цели девет месеци, лесна,убава бременост
Мешиња, еве сега видов дека овој модел на количка во Сити Мол се на попуст, од hauck, што велите,добрае?
И така денес влегувам во 12 недела.... Ај не ме з... кога поминаа?! Во шок сум. На 10-ти сме на контрола, тогаш и приска ќе правам. Крвна слика уште не сум на направила, значи не за ќотек, туку не знам за што сум. Во сабота веќе закажав, за срамота сум. Имам веќе стомачиште, ваква со ќерка ми бев во 28 недела. Многу сум отечена исто, најверојатно со второ дете се е побрзо и поинтензивно. Одвај чекам да одам на контрола, да се видиме! П.С. мислам дека е машко, и само тука смеам да кажам! Не сакам да трчам пред рудо, и воопшто не ми е важно. За ќерка ми знаев исто од одма, и не згрешив.
Супер штом брзо ти минаа неделите,така брзо,лесно до крај да ти поминат..а за крвна слика, за ќотек си ....Ќе направиш, се е во ред,ти дека имаш претходно искуство,порелаксирана си, а јас ептен одговорна,секој месец на иста дата за крв сум застаната Уживкај си, и чекаме и за пол да кажеш,дали ти е точно претчуството.
Espana za ovaa vi pisav deka sum ja videla vo Babyblu vo city mall izgleda na popust e mi se vide i mene evtina....bas se mislev da da ja zememe nea, samo sto na net vidov i drugi boi a tamu nemase, valjda moze da se poraca....
Ејјјј,па многу е убава, а и 17.900,што е супер цена...Јас колку што гледам вака на слика,супер е,а ти ако си ја видела таму,кажи,како е материјалот,мислам дека имаа квалитет.Јас им пишав за тоа дали имаат други бои,ако ми вратат ќе ти кажам