И мене најчесто еден дел од стомакот ми се стврднува, исто ми личат на лажни ова твоето , јас од 16та почнав сеа да ги осеќам со второто
Луѓе јас 18та недела сум. Бебево почнав да го сеќам од 16та недела, убаво, клоца, да ставиш рака се осеќа. Сега 18та недела којзнае што прави во стомак, буквално се превртува, се испапчува цел стомак. Клоца со рачиња,ноџиња.. Мене па чудно ми е толку рано вакви движења да има.
Денес прв пат си видов колострум како ми тече, пречудно ми е, леле уште не можам да поверувам дека ќе имам бебе за кратко. Неделава почнувам со ЦТГ, само си правам филмови дека порано ќе излезе бебе. Од жалби, страшни, престрашни болки во нозете, не се спие, не се седи, се чудам зошто почнаа да ме болат толку, се правам со мерка, и движење и седење. Еднаш пропуштив магнезиум да се напијам, леле жени цела вечер на секои 10 минути грчеви во двете нозе, купив 5 пакувања магнезиум и оставив во секоја соба, секоја ташна, во кола, во вц
Тебе ти е прво бебе, неа второ. Нормално е таа толку рано да осеќа. Исто и кај тебе е нормално дека прво покасно да го осеќаш.
И јас се си мислам дека порано ќе излезе, бев минатата недела за цтг ,ме вратија рано ми било 35+2 бев. А докторката ми рече да дојдам и во 34та за цтг ама очигледно сите различно си кажуваат.
Zdravo devojki, da ve prasam nesto cudno sto ne znam ni kako da vi opisam, dali e mormalno vo 27 nedela da si imate bolka vo intimnata zona i izmegu nozete ama bolka kako koskite na tie mesto da te bolat ili muskulite kako sto bolat posle vezbanje ili fitnes? Lele izvinete znam deka glupo zvucit ama ne zna kako da go opisa, vaka stanuva i bas me bolat muslulite vo taa zona ne mozam da stanam od bolka
Of lele akoo neka bolat ke trpam jas sve samo da bidit bebuskata vo red, se plasev poveke oti sum so serklaz pa vika da nemat nekoj komplikacii tamu
Кога мрдаат им пукаат косчињата како ние кога се истегнуваме ништо страшно исто слушав и од мојава хаха
Ги пие една моја пријателка што има проблем со PCOS задоволна е од нив а и на форумов имам читано дека многу ги пијат.
"Најнеочекуван" коментар кон мене ми беше - зошто се мачиш да ја носиш таа перница под стомак и да се правиш трудна , не се замарај со муабети. 21 век сме, многу е нормално луѓе на ваша возраст да си посвојат детенце. А јас па уште побудала земав и го кренав џемперот да ми го види на голо стомакот Џабе, Она се уште мисли дека син ми не го имам јас родено Читала она многу. А и разни емисии гледала. Не било возможно маж на 60+ години да направи бебе Не е за секој телевизор и книга Со среќа на сите трудници, уживајте во бременоста. Јас едвај чекав да се породам, а сега толку ми фали да си го погалам мешето и да му пеам на синко.