1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    Честитки мајка, да сте живи и здрави и да се гушкате што побрзо :hug:

2. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Здраво, дали во текот на бременоста пиете некакви Пробиотици?
    Во моментов сум 25+4 и ми излгедуваат разни видеа, препораки дека треба да се пијат, па почнав ај викам неколку недели ќе пијам.
    Па ме интересира ако пиете, во кој дел од денот е најдобро да се конзумираат?

Инаку пијам Femibion 2, Витамин Д и магнезиум.

3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Mене така ме боли уште од 12 недела,и ако станам да се размрдам ме боли.Нормално е ваљда.

4. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Бебката ќе биде добра, големи борци сте и двајцата ❤ со лесно опоравување ❤

5. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Јас пијам Пренатални витамини провен кои содржат пробиотик.

6. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    271
    Девојки, дека сум патолошка бременост и освен на матичен, одам на специјалист, па конзилиум и многу прегледи ми се собираат во текот на месецот. Шубе ми е, па што ви рекле вашите доктори, дали е штетно толку често гледање на ЕХО?

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.456
    Допаѓања:
    35.085
    Само што се враќам од преглед и дојдов да споделам со вас.

Бебето е супер, од минатиот пат кога бев си пораснало како што треба. Е сега, докторката ми рече дека според тоа кога сум останала бремена, мерките ми се 1 недела поназад, значи бебка се води како 1 недела помало и ради тоа сега не слушнав срцева реакција, ми закажа за другиот понеделник на 9ти.
    Искрено, малку се натажив ама тоа е. Ми рече дека не било ништо страшно и дека често се случувало вака, вистина е девојки, да бидам мирна?

Како и да е, освен да чекам друго не ми преостанува, сега со нетрпение ќе чекам понеделник и така.

На Mateas, Kate Rina 93, Iris-1234 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    15.563
    Баш вчера те помислив што направи :)
    Не се секирај се ќе биде добро. Јас на првиот преглед кога бев докторката неможеше ни бременост што се вика да потврди, за 10 дена кога отидов и срценце и се се слушна. На следните прегледи одеше од неколку дена до недела понапред од она по циклус

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Немаш простор за грижи мила. И јас моите срценца прв пат ги слушнав во 8 недела, така да не се секирај ене кај е 9ти, ќе си го слушнеш најубавиот звук. Гали меше и уживај ♥️

На Verce28 и QweenSM им се допаѓа ова.
  10. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    И јас би сакала истото да прашам. Последниот пат ме одби матичната, не сакаше да ме прегледа, бидејќи истовремено одам на специјалист. Само ми го виде извештајот со параметрите и даде свое мислење. Треба да одам и на интернист и општата ми рече не ти треба сега на ехо нон стоп да идеш. Што е правилно, што не е, не знам. Како ќе ми кажат, така.

На Blue moon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    768
    Со лесно да ти е мама:l: воопшто да не се грижиш, ама ич, еве сум 35та недела веќе и од почеток ми ја мерат цело време 1 недела по назад, а супер си напредува. Без гајле, уживкај си, многу често се случува така:)

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас покасно слушнав срце околу 8ма недела и беше недела поназад заради касната овулација. Не се секирај, ќе си порасне бебуш :hug:

На mal.ecka и QweenSM им се допаѓа ова.
  13. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    271

Баш заради тоа прашувам, некогаш матичната ми вели штом те гледале неделава не те гледам сега, дојди наредната недела. Но пак треба да ме гледа, и пак во истиот круг секоја недела.
    Затоа ме интересира дали е штетно за бебушко?

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Знам како се чувствуваш. И мене ме вратија за срцева акција. Се случија сплет околности, две недели морав да чекам. Мислам дека косата ми побеле од стрес, нетрпение, нервоза. Секој ден мислев на тоа дали е се во ред. Искрена да бидам, паранојата ми се појави кога прочитав на форумот, дека кај повеќето уште во 6та недела имало срцева акција. Јас во 8ма го чув. Солзи ми потекоа, што од олеснување, што од среќа, што од хормони. Сакам да кажам, те разбирам, но брзо ќе пројде времето и верувам дека ќе биде се во ред.

На mal.ecka, QweenSM и fana им се допаѓа ова.
  15. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Ехото не е штетно.Не се секирај,и јас одам скоро секоја недела.

На Mateas, Srcka28 и Blue moon им се допаѓа ова.
  16. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Не е штетно , и јас одам и кај матичната и кај специјалист и на комисија за боледување :)

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    118.997
    Вистина. Мене цели две ми е помало одлично си напредува бев и јас денес на контрола. 24+3 :inlove:
    Уживај и спремај се за најубавиот звук на светот :l:

На JuLleE, Kbr, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.456
    Допаѓања:
    35.085
    @V.N. @Inamya @emche05 @Jana06 @Alexandrite @fana
    Девојки фала ви многу, верувајте дека ми олесна многу после вашите зборови. :l: Многу сум среќна што ве имам и што ми го направивте денот поубав, бескрајно ви благодарам.:hug:
    @fana ќе се дрзнам да те означам уште еднаш за уште едно прашање оти знам дека се разбираш во овие работи, ама било која од вас да знае - слободно.:inlove:
    Мила, а сега кога ми рече дека се води 1 недела помало, јас како да ја рачунам бременоста, за неделите мислев? Според менструација или според докторката како ми кажа? Вие како се водите?

На fana, Eli23, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Еве и за ова да ти кажам кај мене. Се водам по последна менструација освен за скрининзите. Првиот го правев во 13та (односно 12та), сега вториот ќе го правам во 20та (19та по мерки). За првиот е важно да биде по мерките на бебето. Како и да е, бебето може да биде понапред или поназад без разлика на овулацијата, до крајот на бременоста може и да се изедначат мерките со тие по последна менструација.

На fana и QweenSM им се допаѓа ова.
  20. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Според циклусот, неделите ќе варираат во текот на бременост. Кај мене некад е понапред некој ден, последно беше поназад 2 дена. Зависи и кој како мери и бебето како ќе се намести па дали ќе фати ехото ко што треба.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.