Јас не се водам по циклус. Уште на првиот преглед мстичниот ми кажа дека сум останата покасно бремена дека сум имала доцна овулација. Скроз првите мерки што ми ги кажа по тие се водам. Една недела сум поназад. И до сега на скрининзи и на сите прегледи се потврдило тоа
Кај мене знам дека тоа е невозможно зашто точно го знам датумот кога останав. А и нема шанси да сум останала недела порано зашто со мм бевме на два различни континента… така да тоа паѓа у вода. А еве сега почнува да се совпаѓа. Можда лекарски и треба по мерки, ама ја си знам и не попуштам.
И јас знам мила кога сум останала, кога бевме активни. А матичниов со неговата изјава само потврди. На секој преглед истото ми го кажува и на скрининг кога требаше да одам ми рече да не се плашиш ако ти речат детето ти заостанува една недела ќе им кажеш за доцната овулација. Супер ми е матичниот
Денес бев на преглед. Џабе ми создадоа стресови на државна све си е во ред. И ми го кажаа полот. Ке имаме лепотица
Мене ми е смешно што муабетот е дека порано сум, а не сум. Не за друго ко слуша мм свашта ќе помисли.
Кој пробиотик го пиеш? Ги препорачуваат и за регулирање столица а најдобро е со јадење зошто на гладно може да се јават нагони за повраќање. Јас имав/имам проблеми со столицата ама уште не се решив за пробиотик, се мислам мн апчиња ке ми дојдат, а пијам само фемибион 2 и магнезиум
Матичниот ми кажа штетно било, на клиника викаат нема врска.. Како и да е не е убаво мн често гледање на ехо зошто сепак има зрачење... И јас сум во иста ситуација, ама некогаш се договараме со матичниот ако треба да одам за брзо на клиника или чаир да не ме гледа он и обратно.
Не сум те сфатила мила добро извини јас би му кажала дека не е во право намерно Мене подоцна ми рече не порано. Ама и јас по моите пресметки точни се мерките. И затоа се водам по нив не по циклус
Мојов не сака многу често да ме гледа на ехо и секогаш кога одам ме прашува кога последен пат сум гледана на ехо. По последниот скрининг другиот ден отидов кај него и ми рече штом те гледале вчера многу е скоро нареден пат ќе те гледам. Јас според последна менструација си гледам бидејќи матичниот ми кажа напредно било бебето 2-3 дена.
Мене ме водат според бебе, зошто сум со многу доцна овулација на крај од циклус. Нема смисла по циклус да ме водат. Ако не е многу разлика по циклус се рачуна. Со лесно
Мами како планирате да ги повивате бебенцата? Дали имате купено посебни прекривки за повивање или со ќебенце само? Краен термин ми е наредна недела, а ич не сум спремна на темава
Тие што ставате утрогестан дали имате и како исцедок или не? Само навечер ставам јас и другиот ден сум како подмочана цел ден..
Да,ставам само навечер и цел ден мислам ми се растопува и тече Сега треба некој ден да го пијам,припрема за брисеви...
Ни двете не ги повивав, зимски бебиња се. Навечер спијат во вреќичка, денски ги покривам со тенко памучно ќебенце. Рацете секогаш слободни. Едит: и јас имам многу страв од задушување и СИДС, затоа денски само им ставам ќебенце, покриени од под мишките надолу, рачињата извадени надвор.
"Ќебето завиткано цврсто околу телото на вашето бебе може да личи на мајчината утроба и да помогне да се смири вашето новороденче. Американската академија за педијатрија (ААП) вели дека кога се прави правилно, повивањето може да биде ефикасна техника за да им помогне на доенчињата да се смират и да го поттикнат спиењето". Моите не ги повивав оти мислев дека е неправилно. Ама, кога гледам назад, сега се сложувам со ова и за новороденче и барем за спиење, би го практикувала овој совет.
Да и јас сум во фаза на едукација читам цело време. Истото го имам прочитано колку и да не ми се допаѓа дека е свиткано како фишек, ама на бебето му годи таа положба и има помирен сон.