Ubav materijalot mi sedeshe i nekako mnogu elegantna e ama jas taka samo vo razgleduvanje nisto ne gi prasav hehe bas kazimi ako ti pisat....jas gledav na net imase edna ubava tirkizna so sivo mislam bese....imaa i krevtcenja firma lorelli mislam bese ubavo krevetceto....ama neznam cena, mislam deka ne bese skapo...bas pisi lorelli krevtce na google ke go vidis....moze da se lula, pokasno se pravi i kako krevtce za pogolemo i kako biro moze...
So srekja i lesna da ti bide bremenosta . Inace za tie tri dena ic da ne se sekiras, edna nedela plus minus ne pravi problem, mene tri termini mi smenija i od sam pocetok sum plus minus edna nedela
Slicno dizajnirana e kako chicco trio, em izgleda lesno. Mene vaka mnogu ubavo mi izgleda, samo najubavo na lice mesto koga kje si ja vidis
Важи @Ivanushkaa , ако добијам одговор,ќе ти пишам,а креветчето го видов,убаво е,ама најдобро ќе видам кога ќе почнам да купувам на само место да се види,вака само собирам информации.Сепак за количка во тесен избор останаа chicco и оваа,па ќе видиме.
Девојки започнав бременоста со хемоглобин 14.8, ама знаејќи дека најчесто паѓа вредноста во текот на бременоста го проверив. Денес ми кажаа дека е паднат. 11.9. И леукоцитите биле благо покачени.. Ми рекоа дека хемоглобинот сеуште е во границите на нормала и покрај драстичниот пад. Имам и читано дека е нормално да заслабне, а и во врска со покачувањево на леукоцитите дека благо покачување дека се појавува кај трудници. Искуство имате ли?
Да, убаво ти кажале, нормално е. Точно вака како што ти се случува. Мене ми скокаа леукоцитите и до 20, а имав благо воспаление на мочните патишта. Најверојатно си била малку настината, а и како ќе напредуваш со бременоста ќе се качуваат по малку. Хемоглобинот паѓа, таков е безобразен. Рачунај дека те "храни" и тебе, и "паразит". Малку повеќе прошетки на повисоко, почист воздух, повеќе движење и се ќе биде во ред.
Mene hemoglobinot minatiot pat 9 mi bese, znaci pod granica dosta, a leukocitite 12, no doktorkata rece normalno e do kaj 15 da ne se sekjiram. Sea naredna nedela kje si napravam krvna slika, bas da vidam dali mi se podobrila krvnata slika...
@danichap a zelezoto kako ti e? Eve bas gi primetiv sega apcinjava za zelezo sto gi pijam, bidejki i toa mi bese zanikade, pisuva: iron contributes to normal formation of haemoglobin and red blood cells, pa valjda ovie Feroglobinov kje mi sredat krvna slika...
Преку телефон ми кажаа само за хемоглобинов и леукоцитите како критични точки. Друго не ми рекоа...а бидејќи рече медицинската сестра дека се останато е во нормала не препрашав. Ќе почекам до нареден термин. Се надевам дека доколку и друго нешто беше надвор од нормала ќе ми кажеше...
Точно така, ако било нешто опасно, сигурно ќе те викнеле на консултација и ќе ти дале терапија. Појачај малку зелено, појачај малку мед, семе од коприва, жолчка од јајце, сок од цвекло, во комбинација со шетање на чист воздух. Кај мене чуда правеше, истата мака ја имав!
Devojki,jas moze sum veke dosadna,imam veke prasano za toa ama aj si velam moze sega nekoj moze ke procita,moze znae nesto,dali nekoj od vas ima problem so tiroidnata vo bremenosta,jas pijam eutiroh,redovno pravam kontrola no sepak pusti misli,pak se mislam dali ke e se vo red so bebeto,aj ve molam ako nekoj ima nekoja informacija od licno iskustvo ili od neloj blizok pisete dali e bilo se ok so bebceto,ili za eventualni komplikacii..
За леукоцитите нормално е да се благо покачени. Јас со крвната слика до сега сум немала проблем никаков, а леукоцитите на сите анализи од крвта ми се 10 т.е на самата граница. Значи до 10 е горна граница, не смее да се поголеми од овој износ. Нема место за паника, затоа не се грижи. Во случај да ти се многу зголемени, твојот гинеколог најверојано би реагирал на соодветен начин. Едит: За слабокрвност мамички еве ви еден рецепт: Земете еднакви количини морков,цвекло, лимон, јаболко и мед по потреба. Сите состојки најпрво се рендаат и се оставаат 1 час да отстојат. Цвеклото задолжително да се остави во фрижидер, другите не мора. По истекот на времето сите состојки: цвеклото, морковот и јаболкото се цедат и се соединуваат заедно, след тоа се додава лимонот и медот. Убаво се меша и наликува на сируп. Се конзумира 30 минути пред секој оброк по 1 лажичка. Ако не можете да го поднесете како сирупче тогаш може во чаша вода да додаете 1 лажичка и да го пиете како сокче. Пр: 2 цвекла, 2 моркови, 2 лимони, 2 јаболка. Нема подобар лек за слабокрвност и добра крвна слика. Јас го пијам редовно и до сега никаков проблем со крвна слика сум немала.
Да Дани убаво ти кажале дека е во граници на нормалата и хемоглобинот и леукоцитите....Јас моментално сум со хемоглобин 11.2 и двете докторки кај што одам ми рекоа дека е ок и сеуште нема место за паника а јас ја започнав со 12.5 бременоста, а имам слушано од многу трудници дека леукоцитите често знаат да покажуваат благо покачени бидејќи станува збор за бременост...Според мене нема воопшто место за паника за крвната слика, а и ти самата кажа дека ти рекле само тие две како критични точки, така да железото сигурно ти е супер...Уживај мила
Дани мене хемоглобинот ми 11,2 а леукоцитите 11. Јас анализа на крв и урина правам секој месец од пусти страв од таа бактеријата во урина. И секој месец хемоглобинот малку по малку е намален. Докторката вика нормално е. Инаку пазам на храна, зеленчуците и овошјата што треба е баш се конзумирам, ама така си е.
Ova e bas nasata kolicka, samo nie zedovme teget so svetlo plavo kombinacija. Zasega deluva dobro - doduse samo vo kombinacija so korpa sme ja koristele za zemanje od bolnica i dva pati do Sistina I nazad, plus niz doma malku Licno mi deluvase mnogu slucna so Chicco, samo poeftina so popustot, I plus boite poubavi ni bea.
Јас сум во 9 та недела, гинекологот ми рече дека крвна слика ке правам кога ке идам на контрола во 13та недела, мене ми е малце чудно зашто одкако сум бремена крвна слика не сум правела. Нормално ли е тоа? или јас по моја иницијатива да си правам?
Deluva lesno, ama priznavam do sega samo mm ja sklopuva/rasklopuva. Koga ja zedovme bev kraj na osmi mesec I strav mi bese da krevam bilo sto, a sega posle carskiot isto mi rekoa mesec dena nisto potesko od bebus da ne podigam.
Ти благодарам, со оглед на тоа дека ми се допаѓа многу количката,за некоја недела ќе ја видам,ќе одам,со надеж дека ќе имаат сеуште попуст
Zenicki jas imav mnogu cudni losi bolki preeska vo cel stomak, abe nemozev da mrdnam... rekov gotovo kje se poragjam. Mi se stvrdna cel stomak i duri pocrvene cel mislis kje pukne, koga go dopirav so prstite duri belo se pravese, si se napiv cajce od kamilica i moze malku mi stana podobro, no sepak imam eve malku bolki nekoi dole uste. Sto moze da bide ova?