Ние го имаме тоа од babyjem што го пратија , и ја стоев на мислење дека нема да ја повивам никако застарено е итн .. Бебево кога спие нон стоп се плаши пошто многу мрда и сега пробав со тоа ја повив цврство и цела ноќ спие ни еднаш не се разбуди ни за млеко ни ништо планирам да продолжам навечер да ја повивам прв пат од како е родена спијам како што треба
Дали ке ме примат без термин во Систина,никако не успеав да закажам,треба да ми направи контрола за серклажот,и втор скрининг.Следната недела ке бил на одмор термини после 18 мај дури,тогаш ке ми е касно за скрининг.Ке појдам така денес и ке им се скарам ако треба,не ми се оди кај друг доктор.
Дали можеш директно со докторот да стапиш во контакт? На другарка не и наоѓаа термин во ремедика за втор скрининг, најде број од доктор и со него директно се договори...
Па ја изгубив картичката од докторот,сто пати се јавив во Систина,оставив мој број ми рекоа дека ке ми се јави неговата сестра и не ми се јави.Има ли некоја членка број од Димчев?
Јас бев само кај матичната, мислам дека ако не дај боже имаше нешто ќе ме упатеше и на второ мислење ❤
Има ли некоја правено испитувања за холестаза? Што треба да проверам? Премногу ме чеша се', матичниот блада дека ми било на нервна база, нормално тоа им е изговор за се.
Која цена се Тотхемата некој да ми каже? И дали се ефикасни бидејќи железото ми е многу ниско или да барам нешто друго?
Дали сте ги гледале производите на Ланишол за мајки? Општ впечаток имам дека се многу поскапени, а поучена од првото, мислам многу ќе се најдат за второво. Мислам на кеси за мајчино млеко, пумпа за брадавици извлекување, сеа ново перничиња за ладни-топли облози за гради, итн. И термофорче за меше за бебе сте гледале?
Јас не сум користела со првото ништо од тоа,син ми цицаше цело време,еднаш го оставив 4 саати бев во скопје на контрола,му оставив и молзено млеко,и формула ама џабе,останал гладен не сакал ништо ни да пробаа,од тогаш никогаш не го оставав,си го носев како привезок буквално секаде.
Ништо не сум гледала. Првото цицаше до 14 месеци, брадавиците ги извлеков со силиконски, ги тргнав после некој месец и син ми сам поубаво ги извлече. Термофорче земав едно дали од аптека, дали од продавница ама не помагаше секогаш. Ова здравје планирам да биде комбинирано ад и доење и постепено да остане само на ад, па не планирам да купувам ништо до пораѓај.
Ако ти требало за првото, па да размислуваш сега да земеш, ако не додека не затреба не трупај само. Мене ништо не ми требаше од тоа, не ми ни оди сеа паметот натаму. Јас барав минатиот пат комплет стерилизатори, шишиња, чуда....Солун го вртев на +45 степени, кај нас немаше mothercare тогаш уште а јас нели тоа го сакав баш. Среќа не најдов. Едно шише за чајче неколку месеци и толку ми требаше. Нити цуцли, нити други шишиња...ништо. За термофор за меше ми се појави пред некој ден од wenice и беше некоја пристојна цена околу 600 ден мислам...е сеа какво е треба да се види
Дали ќе носите мидер после пораѓај? Ќе се консултирам и со гинекологот ама дали имате инфо дали треба или не треба да се носи? За природен пораѓај.
Јас правев минатиот месец. Преглед кај интернист се прави и ехо на жолчката, а интернистот после ми даде упат да проверам крвна слика и урина, повеќе параметри беа за различни работи, ама за холестазата мислам беа билирубините.