Дали некоја од вас користи гаќи за трудници? Случајно видов дека постои такво нешто, како сте задоволни, како воопшто изгледаат овие гаќи? Дали се како оние високите бабски или...? Почнаа да ми сметаат обични гаќи, килоти, ме стегаат мислам на стомакот, се мислам дали да купам такви...
Мене само прва бременост, јас само изгубена меѓу искусни мајки И нешто што цело време мислам а се трудам да не го мислам, не па да прашувам, ама не можам... Дека близначка бременост веќе сите истото го зборат порано близнаците се раѓале, матичниот исто нема термин ми вика за близнаци, па онака сакам да знам дали знаете, имате читано или не дај боже и искуство имате. Во која најрана недела од бременоста прерано родено бебе може да преживее и да си живее нормално? Не феномени што се случиле еднаш на 100 години.
Не си сама неискусна, и тука те дружам Прва бременост ми е и мене и мислам дека сите сме со различни маки и исти стравови. Исти мисли ме тепат како и тебе, ама мене поради краток цервикс како резултат на претходна операција и серклаж. Со позитивна мисла само, ќе истуркаме и ќе биде се како што треба
Дај боже, еве тука сме со неделите, па здравје се како што треба да си продолжи, да нема стресови и вознемирувања само со неочекувани работи. Се нормално да тече и кога што треба, како што треба да дојде време и да се фалиме со здрави, јаки и весели бебенца
Да баш на тоа мислев. До претходниот преглед си ја пишеше таман должината, знам пошто ми ја кажуваше и иста беше како на сликата. Сега нешто друго е ова. Фала ти сепак, баш ќе ја прашам за ова следен преглед
Мами кадички купивте ли? Многу голема дилема имам, тие како станици по 7000 не знам колку вистински ќе се искористат, а и доста место зафаќаат. А од обичните има многу избор и не можам да одлучам кое е поквалитетно, а не знам што дополнително се купува, пластики или мрежичка? Што е најкомфорно за бебе?
Јас знам за два случаи, мои познанички, (едната со близнаци) породени во 29 недела, бебињата беа во инкубатор по 2-4 недели и сега си се супер, одлично напредуваат. Мислам некаде имам прочитано дека после 28 недела шансите за се да биде нормално се над 90%. Немој да се преоптоваруваш со негативни мисли, само позитивно, здравје се ќе биде во ред
Мешиња, до која недела спиевте на стомак? Дали додека немаме стомак што се познава може да спиеме на стомак?
Jas so prvoto uste odkako doznav deka sum (5 nedela) prestanav da spijam na stomak poso mi bese sube, sea so vtorovo dodeka ne mi se poznavase stomak spiev nemase nikakov prob